Sistem de trafic inteligent, în București peste 2 ani

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan preconizează că în decurs de doi ani ar putea fi realizat un sistem complet de management al traficului în București. Sistem care să includă semaforizarea inteligentă şi corelaţii cu transportul public.

Noul primar general a afirmat că la momentul actual Capitala nu are un inventar al proprietăţilor, evidenţă necesară în vederea unei gestionări eficiente a oraşului.

V-ar putea interesa și:

Sunt deja șapte-opt ani de când s-a făcut ultima strategie de dezvoltare a Bucureștiului, am avut un colectiv foarte interesant de experți, inclusiv internaționali și români care profesează în instituții din străinătate, și au spus că marea limitare a acestei strategii și, în special, limitarea ei în ceea ce privește zona metropolitană a Bucurestiului vine din faptul că nu am avut niște date pe care să ne bazăm. Vă transmit voința mea de a începe să colectăm toate aceste date urbane, a spus Nicușor Dan.

Mobilitatea transportului public din București

Un alt aspect important este legat de date privind mobilitatea, respectiv despre traseele transportului public din București care nu au mai fost modificate din anii ’80, fiind doar ajustate, precum și privind rețelele de utilități, pentru care nu există informații complete.

Nu avem informații complete despre infrastructura școlară, corelată cu densitatea de populației. Nu avem date nici măcar despre – a fost dezbaterea în urmă cu două săptămâni – populația care locuiește în Municipiul București. Nu mai vorbesc de alte informații mult mai subtile pe baza cărora să poți să iei decizii când vrei să extinzi transportul public, să extinzi rețeaua școlară, să amplasezi puncte pentru centre de conferință sau facilități culturale, a adăugat primarul general.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare