Scooterson vrea să producă în România scutere electrice

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Scooterson, companie fondată de un român – Mihnea de Vries și un antreprenor din India – Deepansh Jain, vrea să producă în România scutere electrice pentru piața europeană.

Scooterson este un producător de scutere electrice care utilizează tehnologii de inteligență artificială, teleoperare și conducere automată.

Anul acesta, fondatorii Scooterson se concentrează pe vânzările din SUA, iar din 2022 au în plan să dezvolte compania la nivel global.

Scooterson este în discuții cu o companie de pe piața locală pentru ca producția de scutere pentru Europa sa fie realizată în România.

Pentru acest an, compania estimează venituri de aproximativ 5 milioane de dolari din vânzările prin Indiegogo, retail online și prin segmentul business to business. Până acum, compania a atras finanțări de 3,2 milioane de dolari pe piața americană.

Review cu noul scuter electric eFUN Pusa 2kW

Compania vizează să obțină 740.000 de euro prin platforma de investiții în startup-uri de tehnologie SeedBlink. Listarea va avea loc pe 8 aprilie. Banii vor fi utilizați în următoarele 18 luni pentru campania de lansare, producție, marketing și vânzări.

“Prin Scooterson ne-am dorit să dezvoltăm o soluție adaptată viitorului. O soluție care nu înseamnă doar hardware, ci mai ales deep-tech, tehnologie bazată pe inteligență artificială, teleoperare și conducere automată”, a declarat Mihnea de Vries, co-fondator și CEO al Scooterson.

Scooterson se adresează atât clienților consumer cât și segmentului de business: companiilor de food delivery, curierilor, centrelor rezidențiale de mari dimensiuni, centrelor turistice (mai ales resorturi), campusurilor universitare, parcurilor industriale, cluburilor de golf (ca alternativă pentru mașinile de golf). Compania Scooterson a fost fondată în California în 2016.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Facebook șInstagram

Știri similare