Sancțiuni pentru modificări ale sistemului de evacuare

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Sanctiuni soferi amenzi politia

Polițiștii Brigăzii Rutiere, în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român (RAR), au organizat activități de control în trafic, urmărind cu precădere verificarea stării tehnice a autoturismelor și motocicletelor. Majoritatea mașinilor oprite au avut nereguli. Peste 110 autovehicule au fost controlate, fiind aplicate 94 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 51.000 de lei. 

Sancțiuni pentru modificări ale sistemului de evacuare

Aproape un sfert dintre autovehiculele oprite aveau modificări la sistemul de evacuare. Au fost aplicate 24 de sancțiuni.

Un bărbat de 36 de ani a condus un motociclu CanAm având montate în partea din spate anvelope cu alte dimensiuni decât cele prevăzute în cartea de identitate, deficiențe tehnice la sistemul de iluminare-semnalizare, respectiv avea lipsă amortizor de zgomot al sistemului de evacuare fapt ce producea un zgomot excesiv.

Amenzi date în București pentru circulația cu biciclete și trotinete

Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.450 de lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare.

Politistii au retras 51 certificate de înmatriculare pentru defecțiunile tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român și 3 seturi de plăcute de înmatriculare.

A fost reținut 1 permis de conducere pentru nerespectarea semnalelor polițistului rutier.

Un tânăr de 26 de ani a condus un autovehicul și nu a respectat semnalele polițistului rutier. Conducătorul auto nu a avut asupra sa permisul de conducere.

De asemenea, în urma controlului efectuat de către inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că autovehiculul pe care l-a condus avea montate lumini de altă culoare și intensitate.

Tânărul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.600 de lei, dreptul de a conduce i-a fost suspendat pentru o perioadă de 30 de zile, iar certificatul de înmatriculare i-a fost reținut până la remedierea defecțiunilor tehnice constatate.

sanctiuni amenzi politie

Sancțiuni de 2.000 lei, pentru maşini abandonate

Inspectorii au verificat:
•sistemul de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, în special pe timpul nopții;
•sistemul de frânare;
•mecanismul de direcție;
•instalația de iluminare/semnalizare și echipamente electrice;
•existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor;
•vizibilitatea și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate;
•sistemul de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie);
•corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor;
•deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia;
•aplicărea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, respectiv pentru sancționarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizarea conform destinației.

Foto: Facebook Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare