Rușii de la Yango pleacă din România peste o lună

Autor: EVmarket Romania
Yango

Operatorul de servicii de ride-hailing Yango a anunțat că renunță la afacerile din România, în luna noiembrie, din cauza legislaţiei.

”Yandex.Taxi își suspendă activitățile în București și România. Particularitățile reglementării legislative locale din sfera transportului de călători nu ne permit să dezvoltăm în mod eficient serviciul, așa că am decis să ne concentrăm asupra altor țări și domenii de activitate”, au spus reprezentanţii Yango.

Potrivit oficialilor companiei citați de RIA Novosti, agenția de știri a Moscovei, decizia Yango de a opri operațiunile din țara noastră vine pe fondul ”reglementărilor locale care împiedică compania să se dezvolte eficient în țară”.

Yango, în România din iunie 2019

Rușii de la Yango au intrat pe piața de ride-hailing din România în iunie 2019 cu tarife de două ori mai mici decât Uber și cu comision zero pentru șoferi, însă at lucrat doar cu companii care aveau autorizații de transport.

Compania percepea un comision de 7-8% din prețul cursei pe unele piețe și de cel mult 15% pe alte piețe.

Aplicația Yango a folosit propriul sistem de cartografiere, direcționare și navigație, precum și o distribuire inteligentă a comenzilor, pe baza tehnologiilor Machine Learning. Aceste caracteristici permitea reducerea semnificativă a costurilor nete ale călătoriilor, astfel încât utilizatorii plăteau mai putini bani pe o cursă în timp ce șoferii căștigau mai mult.

V-ar putea interesa și:

România a fost a cincea țară a Uniunii Europene, în care Yango a fost disponibil, după Estonia, Letonia, Lituania și Finlanda. Aplicația Yango este deținută de compania rusă Yandex. Pe unele piețe au 100 de mașini autonome.

Principalele aplicații de ridesharing care activează în România sunt Uber, Bolt, Free Now (fosta Clever), BlackCab și Yango.

Peste 30.000 de șoferi lucrau în transportul alternativ de persoane și în jur de 25.000 de șoferi făceau taxi în București (inclusiv licențele de Ilfov) la început de an.

Urmărește-ne pe FACEBOOK