România va primi 53 MIL. euro pentru staţii de reîncărcare

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Comisia Europeană a aprobat suma de 53 de milioane euro pentru ca România să construiască staţii de reîncărcare a mașinilor electrice, în perioada 2020 – 2025. Suma va fi acordată ca ajutor de stat sub formă de subvenții.

Staţii de reîncărcare

Stațiile vor fi amplasate în zonele urbane, suburbane şi rurale, acoperind întreg teritoriul României. Comisia Europeană a aprobat măsura în baza normelor UE privind ajutoarele de stat.

Comisia a evaluat măsura de ajutor în temeiul articolului 107 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, care permite statelor membre să sprijine dezvoltarea anumitor activităţi economice de interes comun, în anumite condiţii.

V-ar putea interesa și:

Măsură va favoriza creşterea ponderii vehiculelor cu emisii scăzute (hibrid plug-in și electrice), aducând o contribuţie majoră la reducerea emisiilor de CO2.

În pactul ecologic european, prezentat în decembrie 2019, au fost stabilite măsuri pentru ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Pentru atingerea neutralităţii climatice, este necesară o reducere cu 90% a emisiilor generate de transporturi până în 2050.

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare