România se opune trecerii la normele Euro 7

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset

Opt țări ale Uniunii Europene (Franța, Italia, Cehia, Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia) se opun trecerii la normele Euro 7 pentru a proteja producătorii auto locali.

Adoptarea normelor Euro 7 ar majora prețurile mașinilor produse local, în special pe cele ale modelelor de buget. Mai mulți producători auto europeni au spus că vor fi nevoiți să elimine din gamă modelele de oraș din cauza prețurilor mari.

România se opune trecerii la normele Euro 7

România și alte 7 țări europene cer UE să renunțe la limitele impuse de normele de emisii Euro 7. Reprezentanții acestor țări spun că acestea sunt nerealiste și imposibil de atins. Având în vedere că motoarele cu ardere internă vor fi eliminate treptat până în 2035, investițiile pentru norma Euro 7 nu și-ar mai avea rostul.

În plus, limitele mai stricte pentru a reduce poluarea dată de gazele de eșapament (oxizi de azot și monoxid de carbon) ar putea opri investiții necesare atingerii obiectivului UE de a interzice efectiv vehiculele noi cu motor cu combustie după 2035.

 „Ne opunem oricăror noi reguli privind emisiile de gaze de evacuare (inclusiv noi cerințe de testare sau noi limite de emisii) pentru mașini și camionete”, spun cele opt țări care se opun normelor Euro 7.

Care ar fi fost investițiile pentru trecerea la normele Euro 7

Costurile totale pentru producătorii de autoturisme și vehicule utilitare ușoare s-ar fi ridicat la aproximativ 35,5 miliarde de euro, iar pentru constructorii de camioane și autobuze, la 17,5 miliarde de euro.

V-ar putea interesa și:

Regulamentul Euro 7 urmărește să înăsprească regulile cu privire la alți poluanți decât CO2, cum ar fi monoxidul de carbon și oxizii de azot. Regulile urmăresc, de asemenea, să abordeze particulele de la frâne și anvelope.

Noile norme Euro 7 urmează să intre în vigoare de la 1 iulie 2025. Cele opt țări spun că este prea devreme.

Directori din domeniul auto, inclusiv Carlos Tavares, CEO al Stellantis, au susținut că ultimii pași în reducerea emisiilor de CO2 ale mașinilor reprezintă sarcini inutile pentru industrie și vor încetini trecerea industriei auto la electrificare.

Sursa: Automotive News Europe

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare