Peste 3 MIL. de români vor fi nevoiți să ia un TAXI dacă legea ridesharing-ului se schimbă

Autor: EVmarket Romania
statii de incarcare wireless taxi Bucuresti, Taxi București, numere taxi craiova,

Peste 3 milioane de români vor fi nevoiți să ia un TAXI în cazul în care propunerile restrictive la legea ridesharing-ului (transport alternativ) vor fi implementate. Transportul alternativ s-a dezvoltat rapid datorită serviciilor slabe oferite de companiile de taxi. 

Ce au cerut companiile de TAXI

Companiile de TAXI au cerut modificarea OUG/49 din 2019 (Legea 204/2019) pentru a elimina concurența neloială din partea firmelor de transport alternativ (ex: Uber, Bolt), drepturi egale cu cele ale firmelor de transport alternativ, impozitarea corectă a firmelor de transport alternativ. Negocierile dintre reprezentanții taximetriștilor și Guvern sunt în curs de desfășurare.

Mesajul Uber

Uber România avertizează că serviciul Uber Melc (timpi de așteptare mai mari, dar și prețuri mult mai ridicate) poate deveni singura opțiune de transport alternativ în cazul în care propunerile restrictive la legea ridesharing-ului vor fi implementate.

Restricționarea accesului la acest serviciu va avea un impact devastator asupra zecilor de mii de șoferi care utilizează aplicația ca sursă de venit și va înlătura un serviciu esențial pentru milioane de români.

 „3 milioane de utilizatori vor pierde accesul la un serviciu care a devenit parte din viețile lor de zi cu zi. Aceștia utilizează Uber pentru a ajunge la serviciu, pentru a rezolva problema lipsei locurilor de parcare, pentru a-și trimite copiii alături de bunici la școală sau pur și simplu pentru a ieși în oraș.

 

Servim România de aproape un deceniu iar serviciul nostru s-a dezvoltat constant pentru că depunem eforturi pentru a-l îmbunătăți. Vrem ca acesta să fie mai disponibil, mai accesibil și mai prietenos cu orașele în care activăm. Recent, am lansat și UberX Share, un produs menit să pună mai mulți oameni în mai puține mașini, pentru a combate traficul aglomerat din București”, spune Ana-Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber, pentru Europa Centrală și de Est.

Sub noile reglementări, 90% dintre șoferii Uber nu vor putea utiliza platforma

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra efectului negativ al schimbărilor propuse la legea transportului alternativ, pe data de 18 martie Uber a lansat Uber Melc. Acesta a existat ca produs temporar în aplicație, simulând modul în care aceasta ar funcționa dacă propunerile ar fi implementate.

Pasagerii din București care au selectat opțiunea Uber Melc au observat timpi de așteptare, dar și prețuri mult mai ridicate pentru călătoriile lor. Aceasta ar putea fi realitatea, cu 90% mai puțini șoferi și costuri mari pentru utilizatori.

Conform datelor furnizate de companie, sute de mii de utilizatori au deschis aplicația la începutul săptămânii trecute pentru a vedea mesajul de întâmpinare care îi informa despre modificările posibile la legea transportului alternativ.

Singurele produse disponibile pe 18 și 19 martie au fost opțiunea de bază UberX, alături de Uber Melc, acel serviciu care a simulat timpi de așteptare ridicați, dar și curse costisitoare cauzate de lipsa vehiculelor disponibile pentru pasagerii curioși să-l încerce.

V-ar putea interesa și:

Uber este o aplicație care conectează pasageri și șoferi. Din 2020, Uber este un intermediar de transport reglementat și colaborează numai cu parteneri licențiați.

În România, serviciul este disponibil în 22 de orașe: București, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Galați, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Baia Mare, Târgoviște și Suceava.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare