Renault Megane sedan are un motor de 1.0 TCe

Autor: EVmarket Romania
Megane sedan

Renault Megane sedan, berlină distinctă în segmentul C, ca primit câteva îmbunătățiri la exterior și interior, precum și motorizarea de 1.0 TCe. Modelul este fabricat în Turcia.

„La cinci ani de la momentul lansării sale în 2016, Renault reînnoiește Megane Sedan, un sedan de prestigiu cu linii elegante, prin îmbunătățirea tuturor calităților care l-au făcut atât de reușit în ceea ce privește plăcerea și confortul la volan. Noul Mégane Sedan oferă fiecărui client o experiență de condus personalizată cu noi tehnologii precum sistemul Renault EASY LINK, un interior rafinat cu finisaje elegante și un nou motor pe benzină 1.0 TCe mai eficient. Sistemele de asistenţă de ultimă generație completează oferta tehnologică a Noului Megane Sedan,”  spune Marion Humeau, Mid-size Cars Marketing Director, Groupe Renault.

Renault va avea 5 modele hibrid în gamă

Noul Megane Sedan integrează tehnologia LED 100% Pure Vision, care este mai eficientă pe drum, precum și semnătura emblematică Renault în forma literei C. În partea din față are o nouă bară de protecție și o nouă grilă care încorporează elemente cromate. Difuzoarele de aer apar în partea din față a arcurilor roților pentru o aerodinamică îmbunătățită. Pe laturile sale, noul model beneficiază de un nou design al aripilor și de iluminarea mânerului ușii.

Noul model este disponibil în șapte culori exterioare, inclusiv noul Highland Grey, şi este echipat cu roți noi, de la 16 la 17 inci.

La interior, noul Megane Sedan este echipat cu un tablou de bord digital de până la 10 inci.  Tabloul de bord încorporează, de asemenea (în funcție de nivelul de echipare) un nou ecran multimedia de 9,3 inci pentru un afișaj de două ori mai mare. Poziționarea verticală a acestui ecran modernizează habitaclul. Cu noul său sistem multimedia conectat Renault EASY LINK, Megane Sedan oferă toate funcțiile de navigație și infotainment, precum și setările MULTI-SENSE. Pentru o ergonomie sporită, comenzile de asistență la condus sunt grupate împreună pe volan, iar comenzile consolei (cum ar fi afișajul temperaturii) sunt mai accesibile.

Recall Renault în România: rechemări

Sistemul de navigație permite căutarea de adrese Google, prețuri la combustibil și informații despre trafic în timp real. Prin oferta Renault EASY CONNECT, aplicația pentru smartphone MY Renault facilitează noi utilizări ale mobilității conectate, atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul vehiculului: interacțiune la distanță, localizarea vehiculului, navigație door-to-door etc.

Dispunând de patru moduri de condus (Eco, Confort, Sport și MySense – în funcție de motor), tehnologia Renault MULTI-SENSE evoluează pentru a face experiența și mai captivantă. Funcțiile noi includ o ergonomie îmbunătățită pentru a fi mai intuitive, setări simplificate, noi culori ambientale și aplicația R-Sound pentru sunetul motorului. Ecranele digitale ale tabloului de bord (7 și 10 inci) oferă o zonă de afișare care poate fi personalizată cu ajutorul anumitor widget-uri, cum ar fi consumul de combustibil în modul Eco și puterea în modul Sport.

Renault Megane eVision – un show-car electric

Noi sisteme de asistență pe Megane sedan:

– Controlul de viteză adaptiv (Adaptive Cruise Control) cu funcția Stop & Go menține distanța față de vehiculul din faţă la o anumită viteză și reglează accelerația și frânarea.
– Sistemul de frânare de urgență activă (Active Emergency Braking System) este îmbunătățit cu detectarea pietonilor. Maximizează siguranța prin avertizarea șoferului cu privire la o situație periculoasă și poate acționa frâna, dacă șoferul nu reacționează.
– Alerta de trafic din spate (Rear Cross Traffic Alert) detectează un obstacol care se apropie și îl avertizează pe șofer atunci când rulează înapoi.

Funcția Auto-Hold, cea care permite șoferului să staționeze cu frâna eliberată, a fost îmbunătățită. Noul Megane Sedan include şi alte sisteme de asistenţă care să ofere un condus mai sigur și mai confortabil, cum ar fi Avertizare la schimbarea benzii de rulare (Lane Departure Warning), Alertă de somnolență (Drowsiness Alert) și Avertizare la unghi mort (Blind Spot Warning).

Motorizări Megane sedan

Noul Mégane Sedan oferă o gamă mai largă de motoare compatibile cu noile reglementări stabilite de standardul Euro 6D FULL:

  • Noul motor 1.0 TCe cu injecție directă, într-o versiune eficientă de 116 CP (cu transmisie manuală)
  • Motorul 1.3 TCe, echipat cu filtru de particule, rămâne disponibil și în versiunea de 140 CP (cutie de viteze manuală cu 6 trepte și transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte).
  • Motorul diesel 1.5 Blue dCi este disponibil în versiunea de 116 CP (cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte și transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte).

Mégane Sedan a vândut 200.000 de unități de la momentul lansării sale în 2016. Comercializat în aproape treizeci de țări, contribuie la dezvoltarea mărcii Renault la nivel internațional. Țările în care este comercializat noul Mégane Sedan sunt: Arabia Saudită, Bulgaria, Croația, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Ungaria, Irlanda, Israel, Letonia, Lituania, Maroc, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tunisia, Turcia și Ucraina.

Groupe Renault, producător auto din 1898, este un grup internațional prezent în 134 de țări, care a vândut aproape 3,8 milioane de vehicule în 2019. Astăzi, are peste 180.000 de angajați, 40 de fabrici și 12.700 de puncte de vânzare în întreaga lume.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn