Renault și Geely vor dezvolta împreună motoare termice și hibride

Autor: EVmarket Romania
Geely motoare renault

Renault Group și Grupul Geely (Geely Holding, Geely Automobile) anunță crearea companiei HORSE Powertrain Limited, cu sediul la Londra, în Marea Britanie, pentru a dezvolta sisteme hibride, motoare cu ardere internă și sisteme de propulsie.

HORSE Powertrain Limited a fost înființată oficial la 31 mai 2024, fiecare grup deținând o participațiune de 50%. Matias Giannini este numit CEO al HORSE Powertrain Limited. Consiliul de administrație al HORSE Powertrain Limited va fi prezidat de Daniel Li și va avea 6 directori cu reprezentare egală din partea acționarilor săi.

Motoarele dezvoltate de Renault și Geely vor fi utilizate de Volvo, Nissan și Mitsubishi

HORSE Powertrain va deveni furnizor pentru mai mulți clienți industriali, inclusiv Renault Group, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan și Mitsubishi Motors Company.

Noua companie țintește o cifră de afaceri anuală de aproximativ 15 miliarde de euro și o producție de 5 milioane de unități de grupuri motopropulsoare pe an.

Datorită transferului de proprietate intelectuală de la Renault Group și Geely, HORSE Powertrain Limited este de acum pe deplin autonomă pentru a dezvolta viitoarele tehnologii de propulsie de care piața va avea nevoie, în special în zona combustibililor alternativi, cum ar fi metanolul verde, etanolul și hidrogenul.

Portofoliul de produse complementare și amprenta regională ale joint-venture-ului va putea oferi soluții pentru 80% din piața globală, în creștere, a grupurilor motopropulsoare hibride și termice.

Luca de Meo, CEO Renault Group

“Ziua de astăzi marchează un pas important în îndeplinirea uneia dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă industria auto: decarbonizarea transportului rutier. Acest parteneriat cu o companie lider precum Geely ne va permite să creăm un nou jucător cu capacitățile, know-how-ul și cunoștințele necesare pentru a dezvolta tehnologii pentru motoare termice cu emisii foarte scăzute și hibride foarte economice, esențiale pentru viitor. Prin HORSE Powertrain Limited, Renault Group va putea obține leadership-ul și amploarea globală într-un sector care reprezintă mai mult de 80% din vânzările sale. Împreună, vom face față provocării decarbonizării prin plasarea inovației în prim-planul activităților noastre.”

Pentru a reuși decarbonizarea pe o piață în care mai mult de jumătate din vehiculele produse ar trebui să fie încă echipate cu motoare termice până în 2040, Renault Group și Geely consideră că este necesară combinarea mai multor tehnologii de propulsie, cum ar fi motoare cu ardere internă foarte eficiente, carburanți cu emisii reduse de carbon și hidrogen.

Eric Li, Geely Holding Chairman

“Pentru ca industria să ajungă la zero emisii nete în următoarele decenii, sinergiile globale, tehnologiile multiple și schimbul de expertiză sunt cruciale. De aceea, suntem încântați că parteneriatul nostru cu Renault Group devine astăzi realitate comercială. HORSE Powertrain Limited va avea portofoliul, amploarea și capacitatea de a oferi soluțiile cu emisii scăzute pe care le solicită industria de automobile de mâine. Lansarea de astăzi marchează un nou capitol în mobilitatea durabilă, la care noi, cei de la Geely, suntem mândri să contribuim.”

HORSE Powertrain Limited va proiecta, dezvolta, produce și vinde toate soluțiile și sistemele pentru motoare, transmisii, sisteme hibride și baterii, echipate cu cele mai recente tehnologii.

Din prima zi a înființării, HORSE Powertrain Limited are:

  • 17 uzine globale
  • 9 clienți în 130 de țări
  • 5 centre R&D
  • cca 19 000 de angajați
  • o cifră de afaceri anuală estimată în jurul a 15 miliarde de euro
  • aproximativ 5 milioane de grupuri motopropulsoare pe an
  • acoperire pentru toate tipurile de soluții hibride – full hybrid și plug-in hybrid, reîncărcabil, cu autonomie sporită, precum și motoare cu ardere internă care utilizează combustibili alternativi precum etanol, metanol, GPL, GNC, H2 etc.

Începând cu 31 mai 2024, respectivele entități operaționale ale HORSE Powertrain Limited și anume Horse și Aurobay, vor fi deconsolidate din Renault Group și, respectiv, din Geely.

Toyota, Mazda și Subaru și-au unit forțele pentru a dezvolta împreună o generație nouă de motoare termice, cu costuri de producție și de dezvoltare mai mici. Noile motoare vor putea fi alimentate cu combustibili neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon. Companiile japoneze și-au mai propus să dezvolte o soluție prin care vor putea fi integrate motoare electrice și baterii în noile propulsoare cu ardere internă.

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn