Chevrolet electric: Cea mai rapidă mașină electrică din lume

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset

Cea mai rapidă mașină electrică de serie din lume are la bază un Chevrolet și a doborât un nou record de viteză. Genovation GXE a atins, în decembrie, viteza maximă de 340,85 km/h.

Modelul electric american Genovation GXE este echipat cu două motoare electrice cu o putere totală de 800 CP (cuplu de 973 Nm) și o transmisie manuală cu șapte trepte. Opțional, mașina poate fi echipată cu padele și o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu 8 trepte.

V-ar putea interesa și:

Genovation GXE are la bază un Chevrolet C7 Corvette Grand Sport. După ce a fost înlocuit propulsorul de 6,2 litri, mașina a ajuns la o repartizare 50/50 a greutății pe ambele axe. Chiar dacă este o mașină performantă și scumpă, modelul electric are o autonomie de doar 280 km cu o încărcare completă a bateriei.

Record de viteză cu un model bazat pe Chevrolet

„În timpul testului din decembrie, ne-am depășit precedentul record de viteză, stabilit în luna septembrie a acestui an. Acel record anterior a fost împiedicat de vânt puternic, astfel încât am fost încrezători că în condiții meteorologice mai bune putem îmbunătăți rezultatul respectiv”, a declarat Andrew Saul, fondator și CEO al Genovation Cars.

Genovation GXE costă 750.000 de dolari și va fi produs într-o ediție limitată la 75 de exemplare. Livrările vor începe în 2020.

V-ar putea interesa și:

Genovation nu este la prima maşină la care înlocuieşte propulsia. Americanii au transformat în mașini electrice și un model Ford Focus și un Mercedes-Benz SL.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare