Recall Toyota în România: rechemări 2020

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
recall toyota

Recall Toyota în România: Compania recheamă în service anul acesta mai multe modele de mașini pentru defecțiuni. Intervenția este efectuată gratuit, toate costurile fiind acoperite integral de către fabrică. Proprietarii mașinilor Toyota afectate de rechemări în service vor fi anunțați prin intermediul unor scrisori pentru a se programa la o unitate de service.

Cei care nu sunt primul proprietar, au cumpărat mașina din străinătate, pot suna la un dealer pentru a verifica dacă există un recall Toyota pentru modelul lor. Operațiunea este gratuită și pentru aceștia. În perioada ianuarie – septembrie 2020, Toyota a făcut 11 recall-uri.

RECALL Toyota: Resoftare Power Management ECU

Operațiile necesare pentru această acțiune vor dura aproximativ 40 minute.

Autovehicule rechemate în service: Toyota Prius, Toyota Prius Plus, Toyota Auris HV

Vehiculele în cauză nu au fost implicate în Safety Recall 18SMD-088, deoarece au fost echipate inițial cu o versiune a software-ului (utilizată pentru a controla convertizorul de boost din modulul de alimentare inteligentă (IPM) din cadrul ansamblului invertor al sistemului hibrid al vehiculului) care conține management termic îmbunătățit.

Conducerea repetată în condiții grele (sarcină mare – de exemplu de la oprire, apăsarea pedalei de accelerației aproape complet și apoi accelerarea treptată până la capătul cursei pedalei) poate provoca tensiune termică mai mare la tranzistoarele specifice din IPM, ceea ce duce la deteriorarea tranzistoarelor în timp. Acest lucru poate duce la aprinderea martorilor de avertizare și afișarea unui mesaj de avertizare pe panoul de bord. În cazul în care tranzistoarele specifice eșuează într-un anumit mod în timpul unei condiții de conducere cu sarcină mare cum ar fi în timpul accelerației bruște, există posibilitatea să se genereze o tensiune anormal de ridicată care ar putea depăși o anumită limită în proiectarea circuitului software și a IPM) determinând sistemul hibrid să se oprească în loc să intre într-un mod de conducere de siguranță (Failsafe mode) care să asigure o putere a motorului redusă dar să permită conducerea vehiculului pentru anumite distanțe.

În această condiție, servodirecția și frânarea nu vor fi afectate.

Cu toate acestea, un sistem hibrid care se oprește fără a intra într-un mod de siguranță poate duce la pierderea puterii motrice în timp ce conduceți cu viteze mai mari, crescând riscul de accident.

Optimizarea tranzistoarelor convertoare: funcția tranzistoarelor este de a crește tensiunea electrica necesara motoarelor electrice.

Mod de conducere Failsafe: Modul de conducere Failsafe permite șoferului să funcționeze vehiculul la o putere redusă pentru anumite distanțe, pentru a permite șoferului să manevreze vehiculul într-o locație sigură.

În România sunt vizate minimum 57 vehicule. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici.

RECALL: Înlocuirea brațelor inferioare față

Operaținea poate dura aproximativ 3 ore și depinde de vehicul și tipul reparației.

Autovehicule rechemate în service: Toyota Rav 4

Vehiculele în cauză sunt echipate cu brațe inferioare parte componentă a trenului de rulare față. Datorită anumitor condiții de producție necorespunzătoare care au avut loc la furnizorul de materiale din oțel, o placă de oțel semifabricat care a fost utilizată pentru producerea brațelor inferioare din față ar fi putut avea fisuri pe unele porțiuni ale suprafeței sale. Dacă un vehicul cu un braț inferior față afectat este condus frecvent cu o accelerare rapidă și decelerare pe parcursul vieții sale, fisurile din brațele afectate s-ar putea propaga și brațul se poate separa în cele din urmă de ansamblul roții din față. Aceasta poate duce la pierderea controlului vehiculului și la creșterea riscului de accident.

Brațe inferioare față: o parte a vehiculului care conectează suspensia vehiculului la roți cu articulații cu bilă și la cadru cu bucșe.

Placă de oțel: un produs din oțel semifabricat. Plăcile de oțel sunt formate în suluri care sunt utilizate pentru a crea produse din oțel ștantate, inclusiv brațele față inferioare. Se vor înlocui brațele inferioare față.

În România sunt vizate minimum 57 vehicule. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici.

RECALL Toyota: Înlocuirea pompei de carburant de joasă presiune

Operaținea poate dura între 1.4 și 4.1 ore, depinde de model.

Multiple modele Toyota și Lexus produse în fabricile din Japonia, Thailanda, SUA, Canada, Russia (Toyota Corolla, Toyota Camry, etc). 

Vehiculele în cauză sunt echipate cu o pompă de combustibil de joasă presiune situată în rezervorul de combustibil, care furnizează combustibil sub presiune catre sistemul de injecție. Aceasta pompa de combustibil poate avea un rotor care a fost fabricat din material cu densitate mai mică. Dacă acest rotor are de asemenea un design cu o rezistență de suprafață mai mică sau un design diferit dar care a fost expus in producție la uscarea solventului pentru perioade mai lungi de timp,
creaste riscul de aparitie a fisurilor pe suprafata materialului rotorului. În aceste condiții, poate apărea o absorbție excesivă de combustibil, ceea ce duce la deformarea accentuata a rotorului.

În unele cazuri, rotorul se poate deforma până la un punct care creează interferențe cu corpul pompei de combustibil ducand pana la nefunctionarea pompei de combustibil. O pompă de carburant nefuncțională, din cauza acestor condiții, ar putea duce la aprinderea martorilor de avertizare defectiuni motor și al sistemului principal de control, la funcționarea neregulata a motorului, la imposiblitatea de a porni sau la oprirea vehiculului în timp ce conduceți cu viteză mică. Cu toate acestea, în cazuri rare, oprirea vehiculului ar putea apărea si în timp ce este condus cu viteze mai mari, crescând riscul de accident.

Se va înlocui pompa de carburant.

În România sunt vizate 163 vehicule. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici.

RECALL: Înlocuirea cataramei centurii de siguranță de la scaunul șofer

Durata operațiunilor este de aproximativ 1 oră.

Autovehicule rechemate în service: Toyota Prius, Toyota Prius Plus, Toyota Prius PHV

În sistemul de reminder a centurii de siguranță de la șofer, din cauza unei asamblări necorespunzătoare a contactelor electrice în comutatorul de memento, există posibilitatea ca o uzură anormală a contactelor să apară după utilizarea repetată a centurii de siguranță. În această condiție, reminderul -ul centurii de siguranță poate să rămână pornit chiar și atunci când centura de siguranță este fixată corect datorită
unui scurtcircuit între contacte.

În România sunt vizate 71 vehicule. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici.

RECALL Toyota: Airbag șofer – NADI

Autovehicule rechemate în service: Toyota Celica, RAV4, Starlet, Tercel, Yaris /ECHO, Japonia

Vehiculele în cauză sunt echipate cu un inflator(propulsor) de airbag frontal pentru șofer, de tip non azid (NADI – Takata), ca și echipament original; acești inflatori nu conțin propulsor de nitrat de amoniu stabilizat în fază (PSAN). Deși nu a fost confirmat în acest moment de Toyota în ceea ce privește vehiculele în cauză, potrivit unui raport de informații despre defecte depus de Takata în 26 noiembrie 2019 (19E-080), materialul pirotehnic din unele capse pirotehnice implicate poate absorbi umiditatea în timp, ceea ce Takata crede că are legătură cu folia izolatoare a capsei pirotehnice.

Absorbția în timp a umidității în materialul pirotehnic ar putea duce la o declanșare lentă sau la dezintegrarea capsei pirotehnce în situația în care airbagurile sunt comandate să se declanseze. Potențialul de apariție a unor astfel de scenarii de declanșări anormale poate necesita sau este amplificat de alți factori și variabile dincolo de absorbția umidității de către substanța propulsoare și nu sunt încă pe deplin înțelese de Takata sau Toyota. Dacă apare o declanșare anormală a airbag-ului șoferului, acest lucru ar putea crește riscul de rănire în caz de accident. Probabilitatea unei astfel de apariții la vehiculele vizate nu este cunoscută însă proactiv, Toyota prezintă acest raport.

În România sunt vizate 27 vehicule. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici.

RECALL: Duză stropitor parbriz

Durata operațiunilor este de aproximativ 0,2 ore.

Autovehicule rechemate în service: Toyota Land Cruiser, Toyota Rav 4, Lexus RX 350/450H

Vehiculele în cauză sunt echipate cu duze spalator parbriz ce au încălzitoare (rezistente) ce previn înghețul apei din interiorul lor. Aceste rezistențe sunt susținute și sigilate în interiorul duzelor de o rășină care poate dezvolta crăpături în material în timp, datorită ciclurilor de temperatură din timpul funționării încălzitorului. Dacă acest lucru se întamplă, apa (ce conține și sare) poate pătrunde din exterior provocând scurt circuit și supraîncălzire, în cel mai rău caz putând provoca un incendiu al autovehicolului.

În România sunt vizate 71 vehicule model. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici.

RECALL Toyota: Înlocuire airbag pasager

Durata operațiunilor este de aproximativ 0.3 ore, depinde de vehicul și de tipul lucrării.

Autovehicule rechemate în service: Toyota Yaris (2003-2005)

Vehiculele în cauză pot fi echipate cu capse pirotehnice (inflatori) pentru airbag-urile pasagerilor din față necorespunzătoare pentru vehicule, care au fost instalate ca și piese de schimb în cadrul unei rechemări anterioare. Datorită unei instrucțiuni de remediere incorectă la rechemarea anterioară, dealerii ar fi putut instala un inflator cu specificații diferite în loc să înlocuiască tot ansamblul airbag care conține inflatorul adecvat. Acest lucru ar putea duce la o declanșare a airbag-ului într-o altă manieră decât cea prevăzută în caz de accident, crescând riscul de rănire.

În România sunt vizate 11 vehicule. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici.

RECALL: Verificarea și corectarea poziționării huselor de piele ale scaunelor față

În caz că vor fi găsite huse montate în mod eronat acestea vor fi montate corespunzător și dacă va fi cazul se vor înlocui cu unele conforme.

Autovehicule rechemate în service: Toyota Auris, Avensis, Toyota C-HR, Hilux, Urban Cruiser, Lexus NX 200T/300H, ToyotaPrius, Verso-S

Vehiculele în cauză sunt echipate cu kituri de huse de scaune, care au fost instalate în HUB-urile producătorului sau la dealeri și care au înlocuit husele standard originale ale vehiculului. Kitul de huse de scaune (din categoria accesoriilor) include huse pentru ambele scaune față. Husele sunt concepute diferit pentru scaunul șoferului vehiculului sau scaunul pasagerului din față, deoarece sunt proiectate pentru a se rupe în timpul declanșării airbagului lateral montat pe spătarul scaunului.

În România sunt vizate 36 vehicule. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici.

Toyota Yaris, evaluată de Euro NCAP în anul 2020

RECALL: Multiple operațiuni pentru Proace

– Uzura conductă frână: Operațiunile pot dura între 0.5 și 1.5 ore, funcție de lucrări;
– Defecțiune frână de staționare: Operațiunile pot dura între 0.5 și 1.5 ore, funcție de lucrări;
– Uzura conductei de carburant: Operațiunile vor dura între 1 și 2 ore, funcție de remediu;
– Fixări ale centurii de siguranță și ale cablului de împământare slăbite: Operațiunea poate dura aproximativ 0.5-2 ore, funcție de vehicul și remediu;
– Slăbirea șuruburilor de fixare ale centurilor de siguranță: Operațiunea poate dura aproximativ 0.2-0.5 ore, funcție de vehicul și remediu;
– Aplicare incorectă a masticului pe aripile interioare: Operațiunea poate dura aproximativ 2-6 ore, funcție de vehicul și remediu.

Autovehicule rechemate în service: Toyota Proace

– Uzura conductă frână – se va inspecta și înlocui dacă este cazul.
– Defecțiune frână de staționare – se vor verifica și înlocui etrierii spate dacă este cazul.
– Uzura conductei de carburant – se vor monta manșoane de protecție sau se vor înlocui conductele după caz.
– Fixări ale centurii de siguranță și ale cablului de împământare slăbite – se vor face verificări , strângeri corecte la cuplu ale acestor șuruburi de fixzare, și dacă se descoperă defecte ale cablurilor de împământare se vor înlocui.
– Slăbirea șuruburilor de fixare ale centurilor de siguranță – vom verifica cuplurile de strângere ale șuruburilor și vom corecta pozițiile centurilor de siguranță;
– Aplicare incorectă a masticului pe aripile interioare – vom aplica mastic de etanșare pentru a închide golul dintre panourile caroseriei afectate. Dacă este necesar, vom inspecta dacă există scurgeri de apă și vom înlocui părțile afectate.

Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici.

RECALL: Înlocuirea conductei tur de carburant și a clemelor aferente

Durata operațiunilor este de aproximativ 2.7-3.7 ore, funcție de model și reparație.

Autovehicule rechemate în service: Toyota Land Cruiser, Hiace,  

În cadrul sistemului de injecție al motoarelor diesel echipate pe vehiculele vizate, datorită unui cuplu de strângere necorespunzător al conductei de carburant ce conectează pompa de înaltă presiune de rampa comună există posibilitatea că în funcție de varietatea de posibilități de asamblare să se slăbească datorită vibrațiilor motorului.

În România sunt vizate 11 vehicule. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici.

RECALL Toyota: Înlocuire centuri de siguranță

În funcție de situație, operațiunea poate dura după cum urmează: 0.4h, 1.0h, 1.1h sau 1.2h.

Autovehicule rechemate în service: Alphard, Camry

Vehiculele în cauză sunt echipate cu centuri de siguranță pentru locurile din spate ce au două sisteme de blocare. La un numar limitat de masini, exista posibilitatea ca unul din mecanismele de blocare ale centurilor de pe locurile din spate sa fi fost incorect montate in timpul procesului de fabricatie al acestora. Daca acest lucru s-a intamplat, se poate ca, in cazul unui anumit impact, centurile de sigurata sa nu fixeze corect pasagerul, fapt ce poate creste riscul de ranire.

Toyota România a vândut prin dealerii săi 9 unități Camry afectate de această campanie de rechemare. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici.

Foto: bernardsie from Pixabay

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare