Recall Ford în România: rechemări 2020

Autor: EVmarket Romania
recall ford

Recall Ford în România: Compania recheamă în service anul acesta mai multe modele de mașini pentru defecțiuni. Intervenția este efectuată gratuit, toate costurile fiind acoperite integral de către fabrică. Proprietarii mașinilor Ford afectate de rechemări în service vor fi anunțați prin intermediul unor scrisori pentru a se programa la o unitate de service.

Cei care nu sunt primul proprietar, au cumpărat mașina din străinătate, pot suna la un dealer pentru a verifica dacă există un recall Ford pentru modelul lor. Operațiunea este gratuită și pentru aceștia. În perioada ianuarie – septembrie 2020, Ford a făcut 6 recall-uri.

RECALL Ford: Montarea unui nou arc de reținere airbag

Durata intervenției este de aproximativ 30 min.

Model: Ford Puma

O serie de vehicule Puma au fost construite cu arcuri de reținere a airbag-ului șofer care pot fi în afara specificațiilor de fabricație Ford Motor Company. Un arc de reținere a airbagului șoferului în afara specificațiilor poate să nu fixeze bine pe volan modulul airbag-ului șofer. În eventualitatea declanșării airbag-ului, poate fi posibil ca airbag-ul să fie eliberat din volan în compartimentul pasagerilor. Pentru a preveni această problemă, trebuie montat un nou arc de reținere a airbag-ului.

Număr de vehicule afectate în România: 326. 

Mașini plug in hybrid: 10 motive să iți cumperi una

RECALL Ford: Posibil defect de fabricație în cutia de distribuție a energiei

Durata, în funcție de natura intervenției este cuprinsă între 0.5 – 1.1 ore.

Model: Ford Focus

La o serie de vehicule Focus este posibil un defect de fabricație în cutia de distribuție a energiei poate cauza o conexiune slabă intermitentă pe mai multe borne electrice. Conexiunile slabe pot să afecteze intermitent funcțiile mai multor sisteme ale vehiculului controlate de aceste borne. Întreruperea acestor sisteme se poate manifesta prin oprirea motorului vehiculului sau nepornirea acestuia.

Număr de vehicule afectate în România: 28. 

RECALL: Kit de ventilaţie pentru acumulatorul de înaltă tensiune

Durata, în funcție de natura intervenției, este de 0.6 ore.

Model: Ford Kuga PHEV

În cazul puţin probabil în care acumulatorul de înaltă tensiune (HV) al vehiculului sau componentele de control al încărcării dezvoltă o problemă tehnică, poate fi necesar ca acumulatorul de înaltă tensiune să ventileze gaze fierbinţi pentru a elibera presiunea şi căldura. Inginerii Ford au dezvoltat un pachet de protecţie adiţional pentru ventilaţia sistemului de înaltă tensiune, pentru a proteja componentele de căldura generată în aceste condiţii rare. Aceste evenimente legate de ventilaţia sistemului de înaltă tensiune sunt foarte rare, dar fără noul pachet de ventilaţie montat pe vehicul, gazele fierbinţi sunt direcţionate către alte componente depăşind temperatura de lucru pentru care au fost proiectate, putând duce la un incendiu al vehiculului. Acest eveniment se poate produce şi în timp ce vehiculul este conectat şi se încarcă atunci când nu este supravegheat. Dealerul Ford autorizat va inspecta vehiculul şi va monta Kitul de ventilaţie pentru acumulatorul de înaltă tensiune.

Număr de vehicule afectate în România: 90. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici. (WF0FXXWPMHKP32827, etc)

Ford Puma hybrid: prețuri, dotări, dată de lansare

RECALL: Inspecţie braţ de control inferior

Durata intervenției este de 0,3 ore.

Modele Ford: Transit şi Transit Custom

Un număr mic de vehicule Transit şi Transit Custom ar putea să nu respecte standardul de înaltă calitate pe care Ford Motor Company se aşteaptă să îl oferim clienţilor noştri. Am identificat un număr mic de piese care este posibil să fi fost montate pe vehicule, care nu respectă specificaţiile superioare aşteptate de Ford Motor Company. Trebuie efectuată o inspecţie vizuală a sudurilor pe ambele braţe de control inferioare de pe vehicule. Braţele de control inferioare conectează suspensia vehiculului la caroseria acestuia. În cazul puţin probabil în care există o sudură lipsă, şoferul ar putea suferi o pierdere a controlului crescând riscul de accident. Dealerul Ford autorizat va inspecta vehiculul, iar dacă se găsesc suduri lipsă sau parţiale, va înlocui piesele afectate.

Număr de vehicule afectate în România: 55. Serii (VIN) 20S47 le găsiți aici: WF0AXXTTRAKU88902, etc.

Ford Mustang Mach-E: autonomie, dată de lansare

RECALL Ford: Înlocuire siguranță pompă apă

Durata interveției va fi de 0.1 ore.

Model: Ford Transit

Prin intermediul proceselor noastre de calitate interne, care includ analiza defecţiunilor vehiculelor pe teren, Ford a identificat o îmbunătăţire la strategia de protecţie prin siguranţe pentru pompa de apă (ROWP) montată pe vehicul, care asistă răcirea după oprirea motorului. Vehiculele au fost construite cu o siguranţă de 15 A pentru a proteja ROWP în caz de defecţiune. În situaţia foarte puţin probabilă în care ROWP se va defecta, siguranţa de 15 A nu va împiedica supraîncălzirea ROWP. În cazul în care ROWP se supraîncălzeşte, ar putea cauza topirea localizată a cablajului şi a corpului pompei. În cazuri extreme, acest lucru poate produce fum şi posibil incendiu în compartimentul motorului. Acest lucru se poate întâmpla atunci când vehiculul este parcat şi nesupravegheat. Dealerul Ford autorizat va inspecta vehiculul şi va inlocui siguranţa cu una de 7,5 A. Toate lucrarile vor fi efectuate gratuit.

Număr de vehicule afectate în România: 3515. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici. (WF0AXXTTRAKJ76000, etc)

RECALL Ford: Înlocuire servofrână

Durata, în funcție de natura intervenției, este cuprinsă între 0.3 – 1.8 ore.

Modele Ford: Ecosport, Focus, Transit Connect

Este posibil ca un număr mic de vehicule Ecosport, Focus și Transit Connect să aibă un posibil defect din fabricație la servofrână, care poate cauza în mod neașteptat performanțe reduse de frânare.

Număr de vehicule afectate în România: 48.

Foto: Khusen Rustamov from Pixabay

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare