Recall Ford 2020: Înlocuire airbag şofer la 6.307 maşini

Autor: EVmarket Romania
recall ford

Recall Ford 2020: Ford România recheamă în service 6.307 de autoturisme Mondeo, S-MAX şi Galaxy pentru înlocuirea airbagului care protejează șoferul în caz de accident.

Vehiculele sunt echipate cu un airbag pentru şofer Takata care este conceput pentru a proteja şoferul în cazul unui accident. Airbagurile sunt declanşate de un detonator care umflă rapid airbagul atunci când este necesar. Detonatorul din anumite airbaguri Takata se poate degrada în timp, datorită expunerii la anumite condiţii climaterice.

O combinaţie de timp, fluctuaţii mari de temperatură şi umiditate contribuie la degradarea detonatorului. Această degradare poate determina arderea prea rapidă a detonatorului atunci când airbagul este declanşat în cazul unui accident. Atunci când detonatorul arde prea rapid, presiunea înaltă din interiorul dispozitivului de umflare poate cauza ruperea acestuia. Un dispozitiv de umflare rupt poate arunca cu viteză fragmente ale acestuia spre ocupanţii vehiculului, determinând vătămări grave sau deces.

V-ar putea interesa și:

Recall Ford: Dealerul autorizat va inspecta vehiculul şi va monta un airbag revizuit pentru şofer.

Vor fi trimise scrisori în legătură cu această campanie tuturor utilizatorilor de autoturisme afectate pentru a se prezenta la cel mai apropiat Reparator autorizat Ford.

Durata aproximativă a intervenției pentru acest nou recall Ford este de 0.4 ore.

Seriile de sașiu (VIN), ale autovehiculelor ce fac parte din campanie le găsiți aici (pagina 5, WF0DXXGBBD7E82470, etc).

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Foto: Khusen Rustamov from Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare