Primul autobuz al STB pe gaz natural comprimat, în teste

Autor: EVmarket Romania
stb gaz cng 780, autobuz

Societatea de Transport București (STB) va transforma 600 de vehicule cu motoare Diesel și normă de poluare Euro 3, în autobuze propulsate cu gaz natural comprimat (GNC) și normă de poluare Euro 6.

Noul director general Mihai Petcu a efectuat deja o cursă test cu primul autobuz STB SA omologat cu alimentare pe gaz – GNC – Euro 6.

STB SA și partenerii săi au realizat primul autobuz din Europa modernizat, prin transformarea motorului cu alimentare Diesel.și normă de poluare Euro 3, în alimentare cu gaz natural comprimat (GNC) și normă Euro 6, spune STB pe Facebook.

Primul autobuz pe gaz a fost omologat de Registrul Auto Român (RAR) și testat de specialiști pentru a putea intra în circulație. S-a recurs la această inovație pentru că,.autobuzele transformate nu vor fi doar mai puțin poluante, ci și mai ieftin de alimentat. Gazul natural este mult mai puțin costisitor decât carburanții lichizi.

V-ar putea interesa și:

Așadar, autobuzul rămâne în circulație pentru testare și monitorizare, iar executantul acestuia continuă să facă.reglaje pentru optimizarea randamentului și a consumului, împreună cu partenerii colaboratori ai proiectului.

Idei de îmbunătățire a transpotului auto în București

Prin acest proiect, se dorește reducerea emisiilor poluante, dar și înnoirea parcului auto. Tot în acest proiect se prevede, transformarea a încă 150 de autobuze Mercedes vechi în troleibuze,.precum și extinderea rețelei de transport în zonele deficitare: Gara de Nord, Bd. Ion Ionescu-Sisești, Berceni.

Astfel, pentru prima dată la nivel european, sute de autobuze cu normă de poluare Euro 3 din flota STB SA vor fi transfomate în autobuze alimentate cu GNC,.Euro 6, pentru a se alinia standardelor europene și Directivei Parlamentului European privind.promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic. Acest prim autobuz a fost omologat la Registrul Auto Român,.unde a fost testat de specialiști pentru a putea intra în circulație, mai spun reprezentanții STB.

V-ar putea interesa și:

Începând cu data de 15 noiembrie 2020, încă 17 autobuze Mercedes Citaro Hybrid vor circula pe linia 605 care face legătura între zona centrală a Capitalei și Cartierul Băneasa,.la intervale de succedare cuprinse între 7-10 minute în perioada orelor de vârf. La momentul actual, autobuzele hibrid se mai află în circulaţie şi pe liniile 133, 123, 131, 105 și 178.

Foto: Facebook STB

Urmărește-ne pe Facebook