Camere noi pentru trafic: semafoarele vor sta mult pe verde

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Trafic

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Managementul Traficului București S.A., a demarat un program de îmbunătățire a detecției și managementului de trafic in Capitală, pentru ca semafoarele să stea mai mult timp pe verde către o anumită direcție mai solicitată în acel moment.

Dispozitivele, denumite TrafiCam, identifică și contorizează autovehiculele care se deplasează într-o intersecție. Intr-o primă fază au fost montate 15 camere cu senzori de detecție.

 Poluare București: efectele taxei oxigen ar putea crea alte probleme bucureștenilor

Datele înregistrate sunt transmise apoi către Sistemul de Management al Traficului București, care ajustează dinamic timpii semaforici. Mai exact, semaforul va afișa culoarea verde pentru o perioadă mai mare de timp pe direcția cea mai aglomerată, pentru a permite traversarea intersecției unui număr cât mai mare de conducători auto.

V-ar putea interesa și:

Zonele în care au fost instalate camere trafic sunt:

Ø Intersecția Străzii 11 Iunie cu Bulevardul Regina Maria

Ø Intersecția Calea Moșilor cu Strada Hristo Botev

Ø Intersecția Calea Moșilor cu Strada Doctor Paleologu

În etapa următoare, toate cele 70 de camere de acest tip, instalate în anul 2008, vor fi înlocuite.

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Managementul Traficului București S.A., modernizează permanent echipamentele de semaforizare din Capitală.

V-ar putea interesa și:

Anul acesta au fost instalate 629 de semafoare noi, au fost montați 129 de stâlpi, 64 de camere video, 38 de dispozitive push button (de comandă pentru pietoni) și aproape 300 de dispozitive acustice pentru nevăzători la trecerile de pietoni semaforizate din Municipiul București.

Foto: Kate Konstantinova on Unsplash

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare