Prima de casare Rabla Clasic poate fi transferată

Autor: EVmarket Romania

Toți cei care vor să cumpere mașini noi prin intermediul programului Rabla Clasic, fie persoane fizice, firme, instituții publice, fie alte entități pot opta, din noiembrie 2020, pentru prima de casare care poate fi transferată între toate tipurile de participanți la program.

Acordarea primei de casare proprietarului/solicitantului operator economic cu personalitate juridică sau entitate juridică fără personalitate juridică se face în baza schemei intitulate.«Ajutor de minimis pentru Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național», instituită în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1.407/2013,.conform Ordinului nr. 2048/2020 pentru modificarea și completarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024,.aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 324/2020.

V-ar putea interesa și:

În situația în care, în urma procesului de analiză, proprietarul/solicitantul care dorește să i se acorde.prima de casare este declarat eligibil și este acceptat spre finanțare, autoritatea comunică în scris acestuia cuantumul ajutorului care poate fi acordat sub.forma primei de casare și caracterul acestuia de ajutor de minimis, cu referire expresă la Regulamentul (UE) nr. 1.407/2013.

Noi măsuri pentru prima de casare

Proprietarul/solicitantul care dorește acordea primei de casare poate beneficia de cel mult echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro (sau 100.000 euro,.dacă activează în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri) la momentul depunerii dosarului de acceptare, în caz contrar solicitarea fiind nulă, conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 1.407/2013.

V-ar putea interesa și:

O altă noutate, proprietarul persoană fizică/proprietarul persoană juridică poate ceda în favoarea.unei alte persoane fizice/juridice dreptul de a beneficia de prima de casare la achiziționarea unui autovehicul nou.

În ceea ce privește facturile invalidate, personalul responsabil din partea producătorului corectează informațiile introduse în aplicație,.situație în care reia verificarea corespondenței cu evidența informatizată a DRPCIV și/sau RAR. În situația în care producătorul solicită corectarea informațiilor referitoare la datele autovehiculului nou,.acestea vor fi verificate în evidența informatizată a DRPCIV și/sau RAR și se va genera validarea sau invalidarea facturilor.

Urmărește-ne pe Facebook șInstagram

Știri similare