Prețurile la carburanți în România au crescut la 1 ianuarie 2021

Autor: EVmarket Romania
preturile carburantilor la carburanți, benzina

Prețurile la carburanți în România au crescut la 1 ianuarie 2021. Benzina şi motorina sunt mai scumpe cu 6 bani pe litru, ca urmare a majorării accizelor la carburanți, așa cum prevede Codul fiscal.

De la 1 ianuarie 2021, acciza pentru benzină fără plumb va avea o valoare de 1.827,13 lei pe mia de litri, în creștere de la 1.773,46 pe mia de litri, iar acciza pentru motorină de 1.674,55/mia de litri, de la 1.625,37 lei pe mia de litri.

V-ar putea interesa și:

Majorările la carburanți vor determina o creștere de 6 bani, în medie, pentru prețul benzinei și motorinei, având în vedere că taxele (acciza și TVA) reprezintă aproximativ jumătate din prețul final al acestor produse.

Cele mai mari lanţuri de benzinării de pe piaţa din România sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, Mol, Socar şi Gazprom.

Prețurile la carburanți pot fi comparate pe site-ul Consiliului Concurenței, unde găsiți și localizarea benzinăriilor.

V-ar putea interesa și:

În Europa, prețurile în benzinăriile situate de-a lungul autostrăzilor pot fi puțin mai mari (10-20 eurocenți) decât la benzinăriile din apropierea complexelor comerciale mari. Când călătoriți în străinătate țineți cont de faptul că benzinăriile din apropierea centrelor comerciale pot fi complet automate, iar la anumite ore cozile pentru acestea sunt impresionante.

Prețul mediu la benzină în Europa este de 1,08 euro/litru. Benzina 95 este cel mai frecvent tip de benzină în Europa și se găsește la fiecare benzinărie.

Cele mai mari prețuri carburanți sunt observate în Olanda, Italia și Irlanda. În aceste țări prețul este cu 25-30% mai mare decât media europeană.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Foto: Rudy and Peter Skitterians from Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare