Preschimbare permis auto: acte necesare în 2024

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
preschimbare permis auto declaratie raspundere permisul auto

Preschimbare permis auto în 2024. Și anul acesta costul pe care îl are un șofer pentru operațiunea de schimbare permis după expirare sau înainte de expirare este în jur de 350 de lei. Costul reprezintă o taxă de 89 de lei pentru eliberare permis și o taxă în jur de 250 de lei pentru vizita medicală.

Permisul auto nu trebuie preschimbat dacă v-ați schimbat adresa de domiciliu. Prin urmare, îl puteți folosi în continuare până la expirare.

Taxa preschimbare permis auto

Suma necesară pentru preschimbare permis auto este anul acesta de 350 lei din care taxa de emitere 89 lei și taxa pentru efectuarea vizitei medicale de 250-400 lei, în funcție de clinică.

Vizita medicală se face obligatoriu la una dintre clinicile autorizate de Ministerul Sănătății și durează 2-4 ore. Din fișa medicală reiese că sunteți în continuare apt pentru a conduce mașini din categoria pentru care solicitați un nou permis.

V-ar putea interesa și:

Dosarul cu acte pentru preschimbarea permisului de conducere trebuie să îl depuneți personal.

Pentru a reduce din timpul petrecut la DRPCIV puteți să va faceți o programare online aici.

Noul permis auto va fi livrat prin poștă și poate ajunge în 1-2 zile. Acest act nu poate fi eliberat pe loc.

Preschimbare permis auto

Permisul de conducere se schimbă doar când expiră. Nu veți fi nevoiți să îl reînnoiți dacă va schimbați adresa sau cartea de identitate. Atenție la înfățișarea pe care o aveți. Dacă v-ați lăsat barbă, spre exemplu, trebuie să reînnoiti și cartea de identitate.

Acte necesare schimbare permis de conducere:

  • cererea solicitantului – se completează în format electronic la ghișeu;
  • actul de identitate, în original și copie – în cazul cetățenilor români, actul de identitate al titularului, în original și copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reședința în România;
  • dovada plății contravalorii permisului de conducere de 89 lei – achitată online în sistem internet banking, dar și de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin mandat poștal; prin Ghiseul.ro.
  • permisul de conducere în original;
  • documentul emis de o unitate medicală autorizată, în original și copie din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere;

Plata facturilor prin Ghișeul virtual (Ghișeul.ro) 

În situația plăților efectuate prin internet banking, eliberarea documentelor se face după confirmarea încasării sumelor datorate, prin confruntarea cu extrasele de cont transmise de Trezorerie.

V-ar putea interesa și:

Pe fișa medicală sunt nouă cabinete pe care trebuie să le vizitați: Boli interne, Chirurgie-ortopedie, Neuro-chirurgie, Psihiatrie, Oftalmologie, ORL și o semnătură de la șeful unității medicale. În plus trebuie să ii faceți o vizită și medicului de familie pentru a completa la Antecedente personale.

Puteți face o verificare emitere permis aici.

Permis expirat amendă

Dacă sunteți oprit de Poliție și aveți permis auto expirat este posibil să primiți o amendă între 990 și 1.320 lei.

Permis expirat consecințe: Constituie contravenții și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni conducerea unui autovehicul și tractor agricol sau forestier cu permis de conducere a cărui valabilitate a expirat (articolul 101).

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare