Polițiștii vor fi dotați cu camere audio-video portabile

Autor: EVmarket Romania
politisti camere video, politistii

Polițiștii vor fi dotați cu 6.000 de camere audio-video portabile. Sistemele portabile de timp body camera vor fi folosite în interacţiunea cu cetăţenii, scrie Wall-Street.ro.

Polițiștii vor fi dotați cu camere audio-video portabile

„Desfăşurăm activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la faptul că poliţiştii au intrat în posesia acelor dispozitive body camera. Cetăţenii trebuie să ştie că polițiștii vor filma şi vor înregistra audio-video interacţiunile dintre colegii mei din teren şi cetăţeni.

Aceste activităţi au scopul de a informa în primul rând cetăţenii. Achiziţionarea acestor dispozitive este foarte benefică atât pentru cetăţeni, pentru că sunt situaţii în care sunt reclamate abuzuri atât din partea autorităţilor, dar sunt benefice şi pentru poliţişti pentru că sunt anumiţi cetăţeni care se manifestă violent. Tocmai de aceea vor fi realizate aceste înregistrări audio-video, care vor fi folosite ulterior dacă este cazul”, a declarat Georgian Drăgan, director de comunicare în cadrul Poliţiei Române.

V-ar putea interesa și:

240 de sisteme body camera au fost repartizate deja Brigăzii Rutiere Bucureşti. Acestea vor fi folosite în activităţile de supraveghere, control al traficului rutier din Capitală. Celelalte sunt în curs de distribuire la nivel naţional către poliţiştii care acţionează în teren. Același lucru este valabil şi pentru cei care interacţionează cu cetăţenii în mod curent.

Locurile libere de parcare pot fi identificate pe telefon la Cluj

În perioada stării de urgenţă, numărul agresiunilor asupra poliţiştilor aflaţi în misiune au crescut cu peste 50%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020.

Au fost în ultima perioadă mai multe astfel de situaţii, tocmai de aceea au fost achiziţionate aceste dispozitive, tocmai pentru a limita aceste cazuri de violenţă, a afirmat Drăgan.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn