Festivalul POLI AutoFEST expune 230 de mașini la Universitatea Politehnica

Autor: Cristian Gubandru
Universitatea Politehnica din București, poli autofest, EnergyFEST

Universitatea Politehnica din București organizează cea de-a doua ediție a festivalului POLI AutoFEST, în perioada 19-21 mai 2023. 

Ce puteți vedea la POLI AutoFEST 2023

Zeci de companii, peste 230 de automobile, demonstrații de drift, test-drive și workshop-uri dedicate unor teme de interes precum siguranța rutieră sau mașina viitorului fac parte din festivalul auto POLI AutoFEST.

De la automobile de epocă la cele mai noi modele auto dotate cu sisteme de realitate augumentată, ecrane ce pot funcționa ca ferestre, geamuri inteligente sau comenzi vocale, toate vor fi expuse la POLI AutoFEST.

De asemenea, sistemele inteligente de management al traficului, dezvoltarea unei infrastructuri de alimentare cu combustibili alternativi sau utilizarea documentelor electronice reprezintă doar câteva dintre temele care vor face subiectul conferințelor de specialitate, concursurilor și workshop-urilor tematice.

Timp de 3 zile, lumea autovehiculelor istorice se va întâlni cu transportul viitorului, iar participanții vor avea șansa să călătorească prin fascinantul univers automobilistic.

“De-a lungul timpului, ingineria a reprezentat principalul motor al schimbării, alimentat de viziunea celor care și-au ales-o drept profesie. POLI AutoFEST oferă tinerilor un punct de contact cu industria, astfel, cele mai importante companii din domeniu și-au anunțat deja prezența.

Totodată ne dorim să le oferim vizitatorilor o experiență unică, o incursiune într-un univers al automobilului. În prezent, această industrie se află în plin proces de transformare și se axează pe dezvoltarea alternativelor dedicate unui transport sustenabil, dar și pe tehnologie sau pe eficiență”, a declarat Mihnea Costoiu, Rector la Universitatea Politehnica din București.

Pe lângă expoziția de automobile, POLI AutoFEST va prezenta și o serie de demonstrații auto spectaculoase. Celebra manevră a derapajului controlat va fi realizată într-o manieră profesionistă, de către piloți experimentați, pregătiți să fascineze publicul prezent la eveniment.

V-ar putea interesa și:

Pe lângă demonstrațiile de drift, participanții vor avea șansa să asiste la prezentarea mai multor tehnici de condus defensiv, dar și la sesiuni de test drive.

Într-o lume mereu în mișcare, ingineria transporturilor are un rol cheie în dezvoltarea și funcționarea societăților moderne, conectând oamenii, stimulând creșterea economică și îmbunătățind calitatea vieții.

Festivalul se adresează atât publicului larg, pasionaților de automobile, profesioniștilor din industrie, cât și elevilor și studenților, viitorii ingineri ai țării.

Prima ediție a POLI AutoFEST a expus peste 100 de modele de automobile, sute de participanți și peste 25.000 de vizitatori din toată țara.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare