Piste de biciclete noi: Herăstrău – Națiunile Unite

Autor: EVmarket Romania
piste de biciclete, solutii bucuresti, circulatia, autostrada pentru biciclete,

Piste de biciclete noi pentru bucureșteni. Primăria Capitalei a anunțat că au început lucrările la pista de biciclete de pe Calea Victoriei, pe segmentul delimitat de Bd. Regina Elisabeta și Splaiul Independenței. Astfel, vom putea ajunge de la Herăstrău până la Piața Națiunile Unite pe trotinete electrice sau biciclete electrice.

Sunt patru trasee de piste de biciclete în lucru. Cel dintre Bd. Regina Elisabeta și Splaiul Independenței va fi gata până pe 4 decembrie.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București S.A. și Compania Muncipală Managementul Traficului, a demarat lucrările de execuţie a proiectului “Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului București”, pe segmentul Calea Victoriei, (delimitat de Bd. Regina Elisabeta și Splaiul Independentei).

V-ar putea interesa și:

Acest segment face parte din Traseul 3 al proiectului: Calea Victoriei – Pod Națiunile Unite – Splaiul Independenței – Pod Grozăvești – b-dul Mihail Kogalniceanu – b-dul Regina Elisabeta.

Pentru realizarea pistei pentru biciclete, se vor institui restricții pe banda 3 a sensului de mers dinspre Bd. Regina Elisabeta, cu asigurarea a două benzi de circulație pe acest sens, respectiv cu asigurarea unei benzi de circulație pe sensul dinspre Splaiul Independenței, până la intersecția cu Str. Mihai Vodă.

V-ar putea interesa și:

Lucrările executate în această perioadă presupun frezarea stratului carosabil, montarea de borduri din granit, aducerea la cotă a căminelor și gurilor de scurgere existente pe viitorul traseu, lucrări de canalizație pentru montarea semafoarelor pietonale și de bicicliști, asfaltare, realizarea de marcaje lungitudinale și transversale, precum şi semnalizare temporară.

Costul lucrărilor de proiectare și execuție este în valoare de 1.249.380 lei inclusiv TVA (260.000 euro).

În ceea ce privește celelalte două tronsoane aferente traseului 3, urmează obținerea autorizației de construire, condiționată de închiderea celorlalte lucrări aflate în desfășurare și de obținerea avizului de la Brigada Rutieră.

V-ar putea interesa și:

Având în vedere avizul Brigăzii Rutiere, lucrările la cele 4 trasee vor fi executate etapizat, pe fiecare tronson în parte, în funcție de finalizarea altor proiecte aflate momentan în desfăşurare, respectiv reabilitarea colectoarelor principale de canalizare, reabilitarea malurilor râului Dâmboviţa şi realizarea parcajului subteran în zona Decebal.

Stadiul lucrarilor la piste de biciclete:

🚴‍♂️ Traseul 1
Tronsonul 1: Piaţa Victoriei – B-dul. Aviatorilor – B-dul Beijing – Str. Nicolae Caranfil – Șos. Pipera;
Tronsonul 2: B-dul. Constantin Prezan – Șos. Kiseleff – Piața Presei Libere

În ceea ce privește tronsonul 1, lucrările de infrastructură au fost deja finalizate, iar lucrările de semnalizare se vor demara după semnarea contractului cu ofertantul câștigător al licitației. Procedura de achiziţie pentru lucrările de semnalizare a fost contestată la Tribunalul București, care a respins contestația ca fiind neîntemeiată. Pentru tronsonul 2 s-a realizat proiectul tehnic și urmează să fie demarată procedura de atribuire pentru execuția lucrărilor.

🚴‍♂️ Traseul 2: (P-ța Victoriei – B-dul Iancu de Hunedoara – Șos. Ștefan cel Mare – Șos. Mihai Bravu)
Pentru acest segment se caută noi soluții pentru reconfigurarea traseului.

🚴‍♂️ Traseul 4: (B-dul Libertății – Piața Constituției – B-dul Unirii – B-dul Decebal – B-dul Basarabia – Stadionul Național) – urmează obţinerea autorizației de construire și emiterea ordinului de începere pentru lucrările de execuție.

Urmărește-ne pe Facebook