Pink Post achiziționează primele 10 vehicule electrice

Autor: Andreea Gutu
Pink Post

Pink Post, operator privat de servicii poștale din România, achiziționează primele 10 vehicule electrice pentru operațiunile din București. În incinta sediului central Pink Post din București au fost amplasate 4 stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Noile modele care completează flota Pink Post au o amprentă de carbon cu 40% mai mică decât un vehicul cu combustie internă, reducându-se semnificativ nivelul de poluare prin utilizarea acestui tip de mașină. Valoarea totală a acestor achiziții este de 400.000 de euro.

Investiții Pink Post în stații de încărcare

Totodată, stațiile de încărcare proprii, cu o investiție în valoare de 10.000 de euro, vor asigura eficientizarea transportului prin economisirea timpului petrecut în drum spre alte surse de energie.

„Aceste mașini electrice și stații de încărcare reprezintă doar începutul unui proces îndelungat de adaptare la practici prietenoase cu mediul, prin care ne propunem ca în viitorul apropiat un procent de 30% din flota Pink Post să fie mașini electrice,” a declarat Cristi Petcu, General Manager Pink Post.

La nivelul Uniunii Europene a fost creat un cadru legislativ (Fit for 55) prin care Comisia Europeană își propune să interzică vânzarea mașinilor care funcționează pe bază de combustibil fosil. Astfel, începând cu 2035, toate mașinile noi înmatriculate vor funcționa pe bază de combustibil alternativ, fiind redus nivelul de poluare. Scopul acestei propuneri este acela de a reduce cu 100% emisiile de gaze cu efect de seră.

V-ar putea interesa și:

În România, piața autovehiculelor electrice și hibrid s-a dublat în ultimii doi ani, conform statisticilor APIA (Asociația Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule), ceea ce indică o tendință clară spre direcția sustenabilității pe teritoriul țării. Numărul stațiilor de încărcare este într-o continuă creștere, în încercarea de a se dezvolta o infrastructură adaptată la scară largă, inițiativă la care Pink Post ia parte prin construcția propriilor stații de încărcare.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare