Peugeot Traveller electric: autonomie, baterie, încărcare

Autor: Dan Vache
PEUGEOT e- TRAVELLER

Peugeot Traveller este disponibil acum cu motorizare 100% electrică. Denumit Peugeot e-Traveller, modelul are o autonomie de până la 330 km în ciclul de omologare WLTP.

Peugeot Traveller electric

 • două niveluri de autonomie ce oferă până la 330 km
 • două capacități de baterie (50 kWh sau 75 kWh)
 • trei lungimi (Compact, Standard și Long)
 • o înălțime redusă de 1.90 m
 • până la 9 locuri

Peugeot e-Traveller este disponibil în două game dedicate transportului de pasageri și activităților recreaționale:

 • Shuttle pentru profesioniști și specialiștii în transportul de persoane (Taxi, Hotel, Aeroporturi) cu nivelurile de echipare Business (5-9 locuri) și Business VIP (6-7 locuri).

Ușile laterale culisante electrice cu sistem hands-free pe partea stângă și pe partea dreaptă oferă acces simplificat pentru pasagerii care se bucură de intimitate grație geamurilor fumurii (opacitate 70%) și extra-fumurii (opacitate 90%).

În funcție de versiune, pasagerii de pe rândurile 2 și 3 dispun de scaune culisante din piele, independente, cu cotiere sau de banchete culisante fracționate 2/3-1/3, cu spătare ce se pot înclina individual.

Skoda Enyaq iV: specificații, prețuri, autonomie

Nivelul de echipare Business VIP oferă 4 locuri independente față în față sau 5 locuri, climatizare tri-zonă cu funcție de difuzare fină și pavilion vitrat ce poate fi obturat, care contribuie la starea de bine a pasagerilor.

 • Combispace, disponibil doar pentru nivelurile de echipare Active și Allure, cu 5-8 locuri. Combispace răspunde diferitelor nevoi ale familiilor, dar și ale iubitorilor de escapade și sport, grație configurațiilor multiple de scaune culisabile și amovibile. Această flexibilitate permite maximizarea spațiului interior și oferă confort pasagerilor. Copiii se pot bucura de măsuțele tip “avion” de pe rândul 2 și sunt protejați de storurile parasolare integrate.

Versiunea Combispace oferă acces simplificat la portbagaj datorită lunetei cu deschidere, dotare extrem de utilă atunci când la locul de parcare nu există suficient spațiu pentru a deschide hayonul.

Versiunea Peugeot e-Traveller Combi este adecvată, prin spațiul disponibil, prin confortul și interiorul adaptate transportului zilnic, pentru asociații, cluburi sportive sau pentru transportul angajaților. Disponibil în configurație de 2-9 locuri, vehiculul rulează cu zero emisii.

Peugeot e-Traveller: 3 versiuni de lungime

 • Compact (4.60 m)
 • Standard (4.95 m)
 • Long (5.30 m)

Modelul are o înălțime de numai 1.90 m, ce garantează accesul în majoritatea parcărilor.

Unică în segment, versiunea Compact (4.60 m) primește până la 9 pasageri la bord. Raza de bracaj de 11.30 m și dimensiunile compacte contribuie la manevrabilitatea acestui model în oraș, în special pe străzile înguste și centrele congestionate ale orașelor. Motorul electric oferă libertate de mișcare, chiar și în zonele cu acces restricționat.

Diferitele versiuni se remarcă prin confortul și spațiul interior disponibil pentru toți pasagerii, atât cei din față, cât și cei din spate, situați pe rândurile 2 și 3. Peugeot Traveller electric oferă un spațiu maxim pentru pasageri și poate transporta până la 9 persoane, cu un volum al portbagajului de 1.500 litri sau 5 persoane, cu un volum al portbagajului de 3.000 sau chiar 4.900 de litri, grație scaunelor amovibile de pe rândurile 2 și 3.

Compartimentul pasagerilor propune numeroase spații de depozitare interioare deschise sau închise, ce oferă până la 74 litri în total.

Capacitatea de remorcare rămâne aceeași, cu posibilitatea de a tracta o sarcină de până la 1.000 kg.

Peugeot Traveller electric oferă 3 moduri de condus:

 • Eco (60 kW, 190 Nm): pentru autonomie extinsa
 • Normal (80 kW, 210 Nm): optim pentru utilizarea de zi cu zi,
 • Power (100 kW, 260 Nm): pentru performanțe îmbunătățite la transportul de sarcini grele

Construit pe platforma modulară multi-energie EMP2 (Efficient Modular Platform), Peugeot e-Traveller oferă un motor electric 100% cu o putere maximă de 100 kW și un cuplu maxim de 260 Nm disponibil încă de la pornire.

Trenul de rulare electric este similar cu cel utilizat pentru noile Peugeot e-208 și e-2008, fiind însă modificată cutia de viteze, care este mai scurtă pentru a respecta constrângerile în materie de încărcare specifice vehiculelor utilitare.

Performanțe în modul POWER (date în curs de omologare) :

 • Viteza maximă este de 130 km/h
 • Accelerația de la 0 la 100 km/h se face în 13.1 s
 • 1000m cu start de pe loc se parcurg în 35.8 s
 • Accelerația de la 80 la 120 km/h se face în 12.1 s

Autonomie Peugeot Traveller electric

Noul Peugeot e-Traveller este primul vehicul electric Peugeot care oferă posibilitatea alegerii valorii de autonomie. În funcție de necesități, capacitățile disponibile ale bateriilor litiu-ion sunt de 50 kWh (18 module) și 75 kWh (27 module).

V-ar putea interesa și:

Versiunile (Compact, Standard și Long) disponibile cu bateria de 50 kWh oferă o autonomie de până la 230 km conform protocolului de omologare WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures).

Versiunile Standard și Long pot fi, de asemenea, echipate cu baterie de 75 kWh pentru o autonomie de până la 330 km, conform aceluiași protocol de omologare.

Bateria este garantată timp de 8 ani sau 160.000 km pentru 70% din capacitatea de încărcare.

Timp de încărcare

Sunt disponibile două tipuri de încărcătoare de bord, care răspund tuturor tipurilor de utilizare și tuturor soluțiilor de încărcare ale clienților, un încărcător monofazat de 7.4 kW (dotare standard) și un încărcător trifazat de 11 kW (dotare opțională).

V-ar putea interesa și:

Sunt disponibile mai multe opțiuni de încărcare:

 • de la o priză standard (8A), pentru o încărcare completă în 31h (baterie 50 kWh) sau 47h (baterie 75 kWh),
 • de la o priză de mare putere (16A), pentru o încărcare completă în 15h (baterie 50 kWh) sau 23h (baterie 75 kWh),
 • de la un Wall Box de 7.4 kW : încărcare completă în 7h30 (baterie 50 kWh) sau 11h20 (baterie 75kWh) cu încărcătorul monofazat (7.4 kW),
 • de la un Wall Box de 11 kW : încărcare completă în 5h (baterie 50 kWh) sau 7h30 (baterie 75kWh) cu încărcătorul trifazat (11 kW),
 • de la un terminal public dedicat: reglarea temperaturii bateriei permite utilizarea stațiilor de încărcare de 100 kW și încărcarea a 80% din baterie în 30 de min (baterie 50 kWh) sau 45 min (baterie 75 kWh).

Noul Peugeot e-Traveller oferă posibilitatea încărcării programate: de pe ecranul de navigație conectată sau din aplicația MyPeugeot (în funcție de versiune). Acest sistem face, de asemenea, posibilă pornirea sau amânarea încărcării în orice moment și verificarea stării încărcării.

Noul Peugeot e-Traveller oferă pasagerilor un confort termic la cel mai înalt nivel grație:

 • Unei rezistențe de încălzire cu mare putere (10 kW),
 • Scaunelor încălzite (în funcție de versiune),
 • Precondiționării termice programabile de pe ecranul tactil (în funcție de versiune) sau de la distanță, prin aplicația MyPeugeot (în funcție de versiune). Pentru un plus de confort, atunci când vehiculul este conectat la priză, această funcție optimizează autonomia (cu o convergență mai rapidă a punctului de temperatură stabilit pentru momentul plecării) și permite bateriei să atingă mai repede temperatura optimă de funcționare.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare