Peugeot 5008 facelift: motorizări și dotări

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Peugeot 5008 facelift, SUV cu 7 locuri, va fi comercializat în Europa la sfârșitul anului 2020. Este fabricat în Franța, la Sochaux și la Rennes. 

Motorizări Peugeot 5008

La fel precum Peugeot 3008 și acest model ar trebui să primească motorizări hibride. Pentru început, noul Peugeot 5008 este disponibil cu motorizări termice cu emisii de CO2 începând de la 132 g/km, ce respectă standardul Euro 6. Pe benzină vor fi disponibile motoare în 3 cilindri cu cilindree de 1.2L: PureTech 130 S&S BVM6, PureTech 130 S&S EAT8 și un motor în 4 cilindri de 1.6L: PureTech 180 EAT8.

Pentru fanii motoarelor Peugeot diesel vor fi 1.5L: BlueHDi 130 S&S BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8, și un motor în 4 cilindri de 2L: BlueHDi 180 S&S EAT8.

Elemente de design

Modelul Peugeot 5008 oferă un plus de personalitate și modernitate cu o parte frontală redesenată, blocuri optice spate noi Full LED, noi nuanțe de caroserie și o opțiune nouă „Black Pack”.

Farurile față au fost redesenate pentru un aspect mai agresiv. Acestea dispun de tehnologie LED, încă de la primul nivel de echipare și continuă linia caroseriei cu faruri diurne sub formă de colți cu vârf cromat. Această semnătură luminoasă se înscrie perfect în noul stil Peugeot.

Pe nivelurile de echipare GT/GT Pack, blocurile optice Full LED oferă un aspect high-tech și distinctiv, grație semnăturii luminoase extinse și funcției de iluminare statică în viraje (SDL) ce optimizează vizibilitatea la viteze de până la 90 km/h.

Proiectoarele de ceață au fost înlocuite cu funcția „Foggy Mode” integrată în blocurile optice Full LED, ce aprinde farurile de fază scurtă la intensitate redusă atunci când lămpile de ceață spate sunt activate.

Specificații mașini electrice Peugeot

În partea din spate, blocurile optice noi, moderne adoptă tehnologia Full LED (inclusiv lampa de marșarier) cu gheare 3D, pentru o semnătură luminoasă incisivă. Semnalizatoarele folosesc tehnologia secvențială. Pentru a lărgi vizual partea din spate a vehiculului, blocurile optice spate sunt acoperite cu un element transparent fumuriu.

Peugeot 5008

Nivelul de echipare GT Pack propune jante de aliaj noi de 19ʺ San Francisco diamantate, pentru un aspect mai exclusivist. În plus, elementele distinctive GT (situate pe aripile față și hayon) adoptă un aspect modern. Nivelurile de echipare premium GT și GT Pack propun o nouă opțiune „Black Pack”.

Interior 5008 facelift

Peugeot i-Cockpit are un nou head-up display și ecran tactil HD nou de 10-inch.  Instrumentar de bord digital de 12.3-inch, în totalitate personalizabil și configurabil, cu afișaj digital cu tehnologie „Normally Black”.

Peugeot 5008

Ecranul tactil central nou HD are 10ʺ și este disponibil împreună cu 7 butoane de comutare elegante tip pian „toggle switches„ ce oferă acces direct la principalele funcții : radio, aer condiționat, navigație conectată 3D cu recunoaștere vocală, setările vehiculului, smartphone, aplicații mobile, lumini de avarie.

Versiunile plug-in hybrid dispun de un buton specific ce oferă acces la meniul cu funcțiile modului de rulare electric.

Toate versiunile termice echipate cu transmisie automată sunt disponibile acum cu un selector situat pe consola centrală, ce permite șoferului să aleagă între modurile de condus Normal, Sport și Eco.

V-ar putea interesa și:

Peugeot 5008 oferă la interior următoarele configurații:

  • Trei scaune independente, identice, cu reglare pe lungime și înclinare și rabatabile pe rândul 2,
  • Două scaune independente, rabatabile și escamotabile pe rândul 3,
  • Posibilitatea de a rabata scaunul pasagerului din față în poziție măsuță (pentru încărcarea obiectelor lungi de până la 3.20 m),
  • un volum al portbagajului foarte mare, cuprins între 780 dm³ (VDA 210) și 1940 dm³ (VDA 214).

Peugeot 5008

Tehnologii Peugeot 5008:

  • Sistemul Night Vision, unic pe segmentul SUV-urilor compacte, detectează prezența pietonilor sau a animalelor pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă. Sistemul acționează pe o distanță de până la 200-250 m, în afara razei de acțiune a luminilor de drum. Imaginile în infraroșu sunt afișate pe instrumentarul de bord digital, în câmpul de viziune al șoferului.
  • Adaptive Cruise Control cu funcție Stop and Go (în combinație cu transmisia automată EAT8). Funcția este disponibilă de la 0 km/h, în cadrul Pachetului Drive Assist Plus.
  • Sistemul Lane Position Assist (asociat cu Adaptive Cruise Control cu funcție Stop and Go) este disponibil, de asemenea, în cadrul Pachetului Drive Assist Plus.
  • Frânare automată de urgență de ultimă generație (detectează pietonii și bicicliștii pe timp de zi și pe timp de noapte, la viteze cuprinse între 5 km/h to 140 km/h, în funcție de versiune) cu avertizare în caz de risc de coliziune,
  • Recunoaștere extinsă a semnelor de circulație (stop, sens-unic, depășirea interzisă etc.).
  • Adaptive Cruise Control cu funcție 30 km/h, în asociere cu cutia de viteze manuală,
  • Visiopark 1 cu cameră video de marșarier cu unghi de 180°,
  • Visiopark 2 cu camere video față și spate cu unghi de 360°,
  • Park Assist, asistență activă la parcarea paralelă sau perpendiculară,
  • Avertizare activă la părăsirea involuntară a benzii de rulare (sau a marginii drumului) cu corectarea traiectoriei,
  • Alertă atenție șofer, pentru a evalua vigilența șoferului pe perioade lungi de condus și la viteze de peste 65 km/h,
  • Recunoașterea indicatoarelor rutiere și recomandări,
  • Sistem activ de supraveghere a unghiului mort (cu corectarea traiectoriei). Această funcție este disponibilă de la 12 km/h,
  • Advanced Grip Control, control îmbunătățit al tracțiunii cu 4 moduri de rulare (Normal, Zăpadă, Noroi, Nisip) cu anvelope specifice,
  • Hill Assist Descent Control (HADC) îți permite să controlezi viteza vehiculului în pantele abrupte.
  • sistemul de sunet Hi-Fi FOCAL premium de 515 Watt. Difuzorul central și tweeterele îmbracă o nuanță nouă, Belem Bronze.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare