Pe ce linii STB circulă autobuze hibride în București

Autor: EVmarket Romania
autobuze electrice bucuresti, 780, stb

Societatea de Transport București (STB) a introdus în circulație pe câteva linii STB încă 23 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, din cele 130 achiziționate de către Primăria Capitalei.

Linii STB cu autobuze hibride

Acestea funcționează în București, pe linia 133, între zona Tineretului și Gara Basarab. Alte linii STB cu autobuze hibride sunt linia 131, 105 și 178. Pe aceste linii STB sunt deja în circulație 51 de autobuze hibrid.

Autobuzele ultramoderne sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum şi un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

V-ar putea interesa și:

Cele 23 de autobuze de pe linia 133, vor circula pe traseul Șoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Timpuri Noi, Bulevardul Unirii, Foișorul de foc, Piața Romană, Calea Victoriei. Intervalul de succedare pe această linie este de 5-7 minute în orele de vârf și 8-10 minute în restul zilei.

V-ar putea interesa și:

Caracteristici tehnice ale autobuzelor hibride:

  • Autobuzele au o capacitate de până la 107 de pasageri, 27 aşezaţi şi 80 în picioare;
  • Motorul este Euro 6, cu emisii scăzute de noxe;
  • Autobuzele respectă normele de poluare fonică, valoarea nivelului sonor în mers fiind mai mica de 77 dB(A);
  • Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro hibrid au o garanție de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

Primăria Capitalei și Societatea de Transport București STB SA se implică activ în dezvoltarea unui plan integrat de transport public în comun,.astfel încât toți cetățenii să beneficieze de servicii fiabile și calitative.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare