Ce mașini electrice nu vor mai parca gratuit în Capitală

Autor: Cristian Gubandru
masini electrice parcare Bucuresti, rca, cele mai fiabile masini

Autoritățile din București spun ca vor reglementa mai clar modul de utilizare a parcărilor de către deținătorii de mașini electrice. Va fi creat un registru unic al mașinilor electrice înmatriculate în Capitală.

Ce mașini electrice vor plăti parcarea în București

În prezent, mașinile electrice beneficiază de gratuitate pentru utilizarea locurilor de parcare în București. Însă, se dorește ca mașinile electrice care fac transport alternativ, dar și cele care afișează mesaje publicitare prin colantare să achite tariful de parcare. Prin urmare, măsura se va aplica mașinilor electrice din platformele Uber, Bolt, FREE NOW, Spark, Citylink, dar și celor ale altor companii etc.

Autoturismele electrice utilizate pentru activitățile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto intermediate prin platforme digitale, cele utilizate în baza unui contract de utilizare în sistem de partajare a autoturismelor intermediate prin platforme digitale, precum și cele care prin colantare, dispozitive audio-video, afișează mesaje publicitare care promovează activități comerciale de orice fel, au obligația de a achita tariful de parcarea„, propune Stelian Bujduveanu, viceprimarul general al Municipiului București.

Review: Am testat anvelopele de iarnă Bridgestone Blizzak LM005

De asemenea, și bucureștenii cu autoturisme hibride vor plăti parcarea.

Propunere: TARIF UNIC de parcare în București: 5 LEI/ORĂ

Bucureștenii ar putea avea un tarif unic de parcare de 5 lei/oră, atât pentru mașinile înmatriculate pe persoane fizice cât și pe persoane juridice, mai spune viceprimarul general al Municipiului București.

„Așa cum am promis, simplificăm sistemul de tarife pentru parcările din București. Am inițiat câteva proiecte de hotărâri care să reglementeze mai clar condițiile de utilizare a parcărilor din București, propuneri pe care, începând de azi, le supunem dezbaterii publice”, a spus Stelian Bujduveanu.

Sistemul de tarifare propus este mult simplificat și valabil pentru toate categoriile de utilizatori (persoane fizice sau juridice):

  • Tarif unic/oră: 5 lei (aplicabil în intervalul orar 8.00-20.00, de luni până vineri)
  • Abonament 25 lei/zi
  • Abonament 500 lei/lună

Parcare riverani:

  • Abonament lunar: 50 lei
  • Abonament anual: 500 lei

„Noile tarife propuse sunt incluse în proiectul de hotărâre care, începând de astăzi intră în dezbatere publică”, a adăugat viceprimarul general al Municipiului București.

V-ar putea interesa și:

Parcarea este cu plată și noaptea la parcajele din zonele Aviatorilor, Kiseleff, Batiștei, Biserica Enei, Brezoianu, Bucur Obor, Calea Floreasca, Calea Victoriei, Charles de Gaulle, Cina, Conservator, Constantin Esarcu, Crețulescu, Doamnei, Domnița Anastasia, Dorobanți, Edgar Quinet, Eforiei, Episcopiei, Eva, Expoziției, George Enescu, Herăstrău, Horoscop, Ion Câmpineanu, Lido, Magazin Victoria, Marriott, Nerva Traian, Nicolae Bălcescu, Nicolae Golescu, Obor, Pescăruș, Piața Constituției, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Revoluției, Piața Victoriei, Radu Beller, Sala Palatului, Schitu Măgureanu, Șoseaua Nordului, Unirea, Unirii.

Forma finală a acestui proiect va avea loc în luna noiembrie.

Foto: Vitali Adutskevich on Unsplash

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare