OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în 110 stații de alimentare din România

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
omv petrom

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a instalat panouri fotovoltaice în 110 stații de alimentare OMV și Petrom din România, în cadrul unui program de investiții care a însumat circa 3 milioane de euro, până în prezent.

Până la sfârșitul anului curent, numărul de stații dotate cu panouri fotovoltaice va crește până la 150 de unități, respectiv până la aproximativ 30% din rețeaua de stații OMV și Petrom din România.

Producția anuală estimată a panourilor fotovoltaice OMV Petrom

Producția anuală estimată a panourilor fotovoltaice va fi de 2.700 MWh, ceea ce echivalează cu energia necesară anual pentru 1.500 apartamente.

„Reducerea emisiilor de carbon este un obiectiv foarte important pentru noi, fie că vorbim de operațiunile proprii sau de produsele pe care le punem la dispoziția clienților noștri. Instalarea panourilor fotovoltaice permite rețelei noastre de retail să facă un pas înainte în această direcție. Obiectivul nostru este ca, până în 2025, jumătate din întreaga rețea de stații a OMV Petrom din România să fie stații <<solare>>, cu un consum redus de energie,” a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Rafinare si Marketing.

Compania și-a propus să atingă neutralitatea emisiilor de carbon pentru operațiunile proprii până în 2050 și să contribuie la procesul de decarbonare a clienților săi.

Pentru a genera noi proiecte cu emisii de carbon reduse și zero, compania va investi 3,7 miliarde de euro din planul de 11 miliarde de euro până în 2030. Acesta este cel mai amplu plan de investiții private din sectorul energetic românesc.

V-ar putea interesa și:

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a aproximativ 790 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

Acțiunile companiei sunt tranzacționate la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori din Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din acțiunile OMV Petrom, iar 28,4% sunt deținute de persoane fizice și juridice.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 35 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2021. În aceeași perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde euro.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare