Noua generație Honda Civic va fi disponibilă doar hibrid

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Honda Civic

Noua generație Honda Civic 5 uși pentru piața europeană va fi disponibilă doar cu sistem de propulsie hibrid începând din toamna anului 2022.

Versiunea europeană Honda Civic Hatchback a celei de-a 11-a generații va avea sistemul hibrid e:HEV fără încărcare la priză (Civic e:HEV).

Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla 2021

Motorizări Honda Civic

Sistemul de propulsie hibrid e:HEV (hybrid electric vehicle) al Honda Civic este compus dintr-un motor pe benzină și unul electric, un generator și o baterie Li-Ion. Pe modelul Honda Jazz, acesta are 109 CP și este format din motorul de 1,5 litri benzină 132 CP și un motor electric.

Sistemul hibrid e:HEV fără încărcare la priză este întâlnit și pe modelele japoneze Jazz, Jazz Crosstar, CR-V și noua generație HR-V.

Mașini Honda 2021: japonezii au o singură noutate anul acesta

Sistemul de propulsie hibrid ar putea ajuta Honda să respecte reglementările mai stricte privind emisiile din Europa pentru că Honda renunță la motoarele pe benzină și diesel.

În America, noua Honda Civic este disponibilă în versiunea Civic sedan fără motorizări hibride. Are doar unităţi pe benzină 1,5 litri turbo 183 CP şi unitatea aspirată natural de 2,0 litri 160 CP, cu o cutie cu variaţie continuă.

Noul Civic sedan și hatchback sunt identice, diferența este în partea din spate, care a fost redesenată. Stopurile au fost revizuite și sunt unite de o bandă subțire.

La interior, versiunea hatchback are bancheta rabatabilă 60/40, ceea ce permite un volum mai mare de încărcare.

V-ar putea interesa și:

Honda a confirmat lansarea noilor Civic Hybrid și Civic Type R pentru 2022.

Prima generație Honda Civic a fost lansată în 1972 și vândută în peste 27 de milioane de unități în 170 de țări.

Foto: Honda

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare