Noua emblemă Dacia, un nou logotip și o nouă culoare

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
noua emblema dacia

Dacia dispune de acum de un nou logotip, de o nouă emblemă și de o culoare nouă. Începând din iunie 2021, noua identitate de marcă va fi adoptată de diferitele canale de comunicare: online, publicitate, broșuri.

Showroom-urile Dacia vor afișa treptat noua identitate de marcă începând din prima parte a anului 2022.

În ceea ce privește gama de modele, aceasta va primi noul logotip și noua emblemă Dacia în cursul semestrului al doilea din 2022.

Simbolurile acestei schimbări sunt reprezentate de noul logotip și de noua emblemă. Aceste două elemente au fost imaginate în cadrul echipei de Design, cu dorința de a exprima ceea ce este esențial mărcii Dacia.

Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla 2021

Logotipul, elementul central al noii identități vizuale, inspiră robustețe și stabilitate de la prima vedere. Desenul literelor este în mod voit minimalist – litera „D” este un „C” inversat – exprimând vizual atât simplitatea cât și ingeniozitatea specifice mărcii. Aspectul geometric al logotipului creează impresia că succesiunea de litere care îl compun se află într-o mișcare specifică unui angrenaj mecanic.

La rândul său, emblema este constituită din literele „D” și „C” unite asemenea componentelor unui lanț, exprimând astfel soliditate și legătură. Noua emblemă va permite identificarea cu ușurință a mărcii, chiar de la distanță.

Tesla Roadster: Prețuri, autonomie, dată de lansare

logotip dacia

Dacia adoptă culoarea verde kaki

Noua paletă de culori, având în centru nuanța verde-kaki, evocă apropierea de natură, un reper important pentru clienții noștri și un teritoriu unde vehiculele Dacia își pun în valoare pe deplin capacitățile, asemenea emblematicului Duster.

Lime, parteneriat cu Uber: cum arată trotinetele din București

O serie de culori secundare completează gama:

  • trei culori din sfera „terestru-mineral” – kaki închis, culoarea teracotei și nuanța nisipului
  • două culori contrastante – un portocaliu și un verde intens

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare