Noi stații de încărcare vehicule electrice în 3 județe

Autor: Dan Vache
Statii de incarcare a încărca Altex

Noi stații de încărcare pentru vehicule electrice vor fi montate în Reșița, Giurgiu și Satu Mare, finanțate din Fondul pentru Mediu.

Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat, pe 14 noiembrie 2019, o nouă listă cu dosarele acceptate în cadrul Programului privind instalarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

Stații de încărcare Reșița

Primăria Reșița va beneficia de o finanțare de 936.149 lei, pentru montarea unui număr de 5 stații de încărcare cu 10 puncte încărcare rapidă echivalente.

V-ar putea interesa și:

Primăria Municipiului Giurgiu de suma de 760.000 lei, pentru montarea unui număr de 4 stații cu 8 puncte încărcare rapidă echivalente, iar Primăria Municipiului Satu Mare de suma de 950.000 lei, pentru montarea unui număr de 5 stații de încărcare cu 10 puncte încărcare rapidă echivalente, toate acestea contribuind la dezvoltarea  infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică la nivel național.

Obiectivul Programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică. Solicitanții eligibili sunt unităţile administrativ teritoriale reşedinţe de judeţ şi municipiul Bucureşti, iar suma alocată sesiunii de finanţare este de 92 milioane lei.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi nu mai mult de 190.000 lei pentru instalarea unei staţii de încărcare, în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant în funcție de numărul de locuitori aferent, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

V-ar putea interesa și:

Mașinile electrice ar putea fi încărcate în 5-10 minute peste 2-3 ani spun oamenii de știință, care consideră că bateriile ar trebui încărcate la o temperatură de 60 grade Celsius.

Foto: Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare