MX-30, prima mașină electrică Mazda, intră în producție

Autor: Cosmin Lixandru
Mazda MX-30 Mazda MX-30 suv-uri electrice

MX-30, primul vehicul electric Mazda, intră în producție la uzina Ujina Nr.1 din Hiroshima, Japonia. SUV-ul Mazda MX-30 o să ajungă la dealerii din Europa în această toamnă. Modelul poate fi comandat între timp.

Mazda MX-30 este echipată cu noua tehnologie pentru propulsie electrică de la Mazda, e-Skyactiv1. Trenul de rulare cu tracțiune față este format dintr-un motor electric de 145 CP, ce funcționează pe curent alternativ și o baterie litiu-ion de 35,5 kWh.

MX-30 are o autonomie de condus de aproximativ 200 km (WLTP combinat).

Cât costă MX-30 în România

Mazda MX-30 costă de la 33.490 euro cu TVA pentru echiparea GT, 34.090 euro cu TVA pentru echiparea GT Plus și 33.990 euro cu TVA pentru ediția de lansare Luxury Vintage / Modern.

Mașina electrică – cum funcționează, cât consumă?

Specificații:

  • 142 CP / 265 NM
  • 35.5 kWh baterie litiu-ion
  • autonomie 200 km
  • 50 kW încărcare rapidă (80% în 40 minute)
  • 22 kW încărcare în 4,5 ore
  • AC încărcare în 14 ore
  • garanție baterie 8 ani

Dimensiunile oferă echilibrul optim între autonomia care asigură confort șoferului și emisiile de CO2 din perspectiva LCA (Life-Cycle Assessment), iar bateria sistemului poate fi încărcată în proporție de 80% după aproximativ 40 de minute folosind încărcătoarele DC (curent continuu).

V-ar putea interesa și:

MX-30 Skyactiv-Vehicle Architecture a fost special conceput pentru a completa comportamentul rutier prietenos inerent al vehiculului. În combinație cu tehnologiile de siguranță i-Activsense, noul SUV oferă șoferilor o experiență de condus bună, liniștită și fără probleme.

Filosofia de design Kodo se regăsește și în noua direcție a companiei în materie de trenuri de rulare. Stilul său simplu accentuează frumusețea noului MX-30, în timp ce ușile centrale fără stâlp de tip freestyle și suprafața vitrată fac cabina să pară mult mai spațioasă și liberă.

Cele mai ieftine mașini electrice la vânzare în România în 2020

Interiorul are un cockpit centrat pe șofer, o consolă centrală suspendată, primul panou central Mazda cu ecran tactil de șapte inch pentru controlul funcțiilor aerului condiționat și o gamă de materiale noi, ecologice, cum ar fi pluta și țesătura de pe ușă care încorporează fibre din sticle de plastic reciclate.

Urmărește-ne pe FACEBOOK