Mustang electric cu transmisie manuală, creat de Ford

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset
Mustang electric

Ford a creat un Mustang electric, cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, un adevărat monstru Frankenstein în industria auto. Există un singur exemplar, construit în parteneriat cu Webasto pentru expoziția Specialty Equipment Market Association (SEMA) din Las Vegas. 

Mustang electric

Numit „Mustang Lithium” și îmbrăcat în vopsea gri deschis, cu detalii albastru electric, bolidul poate scoate suficientă energie din bateria de 800 de volți pentru a ajunge la 900 de cai putere și 1.355 Nm.

Cu excepția lui Porsche Taycan, mașinile cu propulsie electrică de pe piață au un sistem electric la 400 de volți, inclusiv Tesla.

V-ar putea interesa și:

Transmisiile manuale nu sunt pentru toată lumea, dar o mulțime de oameni le preferă în continuare. Vehiculele electrice tind să fie cu  o singură treaptă, ceea ce înseamnă că nu este nevoie deloc să mai conduceți o transmisie manuală sau automată în modul manual. Noul Porsche Taycan este o excepție notabilă, cu configurația sa cu două viteze.

Dar asta nu înseamnă că nu ar putea fi proiectată o mașină care să ofere cuplul instant al vehiculelor electrice cu distracția de a schimba manual vitezele.

Din păcate, Ford nu a distribuit prea multe specificații, deoarece acesta este doar un prototip.

Ford Mustang electric

Până în 2022, constructorul american își dorește să aibă în gamă 16 modele electrice, primul model electric pregătit de Ford fiind un SUV.

V-ar putea interesa și:

SEMA este un loc unde se nasc multe prototipuri și concepte futuriste, cum ar fi Chevy Camaro electric de anul trecut sau limuzina Toyota pentru camioane din 2015.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare