MINI electric: preț, autonomie, specificații

Autor: Dan Vache
Mini Electric

Cooper SE, primul MINI electric, este disponibil în România la un preț de pornire de 37.200 euro cu TVA, care nu include bonusul acordat de stat prin Programul Rabla Plus. Modelul are tracțiune față și un motor electric de 184 CP, împrumutat de la BMW i3. 

MINI-ul electric este asamblat la Oxford, Marea Britanie. Motorul electric și bateriile sunt fabricate la centrul BMW din Dingolfing, Germania.

MINI Cooper SE – 37.200 euro cu TVA

  • motor electric 184 CP
  • autonomie 230 km (WLTP)
  • baterie 32,6 kWh (28,9 kWh capacitate netă)
  • consum de curent: 15,5 kWh/100 km
  • accelerație 0-100 km/h 7,3 secunde
  • viteză maximă 150 km/h
  • poate fi încărcat la o sursă casnică, la wallbox sau la staţiile de încărcare publice, încărcare rapidă cu curent continuu posibilă până la 50 kW
  • echiparea standard include faruri LED, aer condiţionat pe două zone, încălzire cu tehnologie de pompă de căldură, încălzire auxiliară, frână de parcare electrică şi Connected Navigation.

 

MINI

La fel precum BMW i3s şi BMW Seria 1/ Seria 2 Gran Coupe, noul MINI electric dispune de sistemul de control al patinării roţilor ARB (actuator contiguous wheel slip limitation).

Acesta este independent de sistemul de control al tracţiunii DSC şi asigură un răspuns mult mai rapid la orice patinare a roţii – de până de 3 ori mai rapid (preceput chiar de până 10 ori mai rapid), asigurând un control al aderenţei optimizat.

MINI electric vine cu o gamă foarte largă de echipamente în standard, care susțin funcționarea într-un mod electric, inclusiv sistemul eficient de încălzire pe bază de pompă de căldură, navigație Connected Navigation sau sistemul de încărcare de putere mare (AC – 11 kW, DC – 50 kW).

Timp de încărcare MINI electric

Bateria noului MINI Cooper SE poate fi încărcată cu o capacitate maximă de 11 kW în două ore şi jumătate la un nivel de 80% şi în trei ore şi jumătate la 100%.

Unitatea de încărcare a noului MINI Cooper SE este concepută pentru o capacitate maximă de încărcare de 50 kW, ceea ce permite ca încărcarea până la 80% să fie obţinută în doar 35 de minute.

Autonomie

  • Electric range (WLTP combined) 226 – 233 km
  • Electric range (WLTP City) 297 – 312 km

V-ar putea interesa și:

Noul MINI Cooper SE este echipat standard cu o avertizare acustică a pietonilor. Un sunet distinctiv creat special pentru MINI Cooper SE este generat printr-un sistem de difuzoare. Designul sunetului la turaţii reduse garantează o prezenţă acustică pe şosea care este specifică MINI.

Cu o masă la gol de 1.365 de kilograme, MINI Cooper SE este mai greu cu doar 145 de kilograme față de MINI Cooper S (3 uși) cu transmisie Steptronic.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn