Miles Nürnberger, noul director de design al Dacia & Lada

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Miles Nürnberger Dacia

Miles Nürnberger va ocupa funcția de director de design al mărcilor Dacia & Lada începând de la 1 septembrie 2021. Managerul a desenat SUV-ul Aston Martin DBX și hypercar-ul Valkyrie.

Miles Nürnberger va face parte din Comitetul de Direcție al acestui Business Unit, aflat sub conducerea lui Denis Le Vot, director general al mărcilor Daciași Lada.

„Îl primim cu entuziasm pe Miles, pentru că design-ul este un element central al strategiei noastre pentru mărcile DACIA & LADA. Cu Noul Sandero, am demonstrat că un vehicul poate fi esențial dar în egală măsură atrăgător. Cu ajutorul lui Miles vom depăși noi etape în evoluția celor două mărci. Printre proiectele mari vor urma NBI, BISGTER și NIVA”, a declarat Denis Le-Vot.

Miles Nürnberger va fi subordonat lui Laurens van den Acker, director de design și membru în Comitetul de Direcție al Renault Group.

Tesla Roadster: Prețuri, autonomie, dată de lansare

„Ne bucurăm să îl avem alături de noi pe Miles Nürnberger într-un moment atât de important pentru marca DACIA. Miles este un designer de renume care i-a inspirat pe mulți cu munca sa la Aston Martin. Experiența sa și pasiunea de a construi mărci puternice prin design vor fi un mare atu pentru DACIA și ne vor ajuta să proiectăm DACIA în viitor”, a comentat Laurens van den Acker.

Miles Nürnberger – fost designer la Aston Martin

Miles Nürnberger a lucrat, din 2008, în echipa de design a constructorului Aston Martin Lagonda având pentru început funcția de Design Manager, responsabil de design-ul exterior, iar apoi pe cea de Director Creativ. În 2018 el a devenit Director de Design al mărcii.

Printre realizările sale se numără DBX – primul SUV din gama Aston Martin și proiectul Valkyrie, precum și renașterea mărcii Lagonda, ca subsidiară 100% electrică, ilustrată de Conceptul Vision în versiunile sedan și SUV.

Înainte de a se alătura companiei Aston Martin Lagonda, Miles Nürnberger a lucrat în cadrul echipei de Design exterior al mărcii Citroën. Primii săi pași în lumea design-ului auto i-a făcut însă în cadrul mărcii LINCOLN, una din diviziile Ford Motor Company.

Născut în 1976, într-o familie pasionată de artă, de design și de mașini, Miles a obținut diploma în Design auto a Universității din Coventry în 1998. În 2009 a fost laureat al Premiului de Design „Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este” pentru conceptul One-77.

V-ar putea interesa și:

Foto: Dacia

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare