Michelin lansează anvelopa e.Primacy în 2021

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Michelin e.primacy

e.Primacy este prima anvelopă Michelin eco-responsabilă pentru proiectarea căreia s-a ținut cont impactul pe care o anvelopă îl are asupra mediului pe durata ei de viață.

Disponibilă din primăvara anului 2021 în 56 de dimensiuni, de la 15 până la 20 inchi, anvelopa Michelin e.Primacy se poate monta pe cele mai populare autovehicule cu combustie internă și electrice de pe piață.

Sfaturi de la Nokian pentru schimbarea anvelopelor

Michelin e.Primacy încurajează tranziția spre mobilitate electrică sau hibridă. Performanța sa în materie de rezistență la rulare îmbunătățește eficiența energetică a vehiculelor electrice, crescând astfel autonomia lor cu o valoare estimată de 7% sau aproximativ 30 km în cazul unui vehicul cu o autonomie de 40 0km, comparativ cu alte anvelope din aceeași categorie.

Datorită celui mai mic coeficient de rezistență la rulare, Michelin e.Primacy este inclusă în clasa A în ceea ce privește eficiența energetică și în clasa B din punct de vedere al aderenței pe carosabil umed, fiind astfel una dintre cele mai bune anvelope de pe piață, având în vedere că mai puțin de 1% dintre anvelope oferă o combinație câștigătoare între rezistența la rulare din clasa A și aderența pe carosabil umed din clasa A sau B.

Performanțe Michelin e.Primacy

Rezistența redusă la rulare oferită de anvelopa Michelin e.Primacy înseamnă că șoferi pot economisi aproximativ 0,21 litri combustibil la 100 de kilometri și aproximativ 80 euro pe durata de viață a anvelopei.

Reducerea consumului de combustibil duce la rândul ei la o reducere a emisiilor de CO2. Pentru planetă, acest câștig poate fi estimat la 174 kg pe durata de viață a unei anvelope, corespunzând emisiilor de CO2 negenerate de un vehicul care parcurge mai mult de 1.600 km.

Anvelope speciale pentru mașinile cu tracțiune electrică

Anvelopa Michelin e.Primacy este prima anvelopă de pe piață pentru care s-a publicat o Declarație de mediu privind produsele – Environmental Product Declaration (EPD).

Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4400 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești, o rețea comercială şi un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări).

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare