Mercedes-Benz EQC, testat pentru accidente rutiere

Autor: Cosmin Lixandru

Mercedes-Benz EQC a primit 5 stele la testele Euro NCAP, demonstrând că își va proteja bine pasagerii în accidente rutiere. Modelul german oferă o protecție de 96% pasagerilor adulți, 90% pasagerilor copii și 75% pietonilor.

EQC a fost integrat în producția de serie a fabricii din Bremen, alături de autovehicule cu motor cu combustie sau hibrid.

Cât costă noul Mercedes-Benz EQC

SUV-ul Mercedes-Benz EQC are în România un preț de pornire de 75.900 euro cu TVA. Autonomie variază între 374 km și 416 km (WLTP).

Două motoare electrice transformă energia electrică în energie mecanică. Sunt furnizați 408 CP, ce îi permit o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde.

V-ar putea interesa și:

În ceea ce privește timpul de încărcare, bateria urcă de la 10% la 80% în 40 minute de la o stație de încărcare rapidă DC cu o sursă de alimentare de 400 V și curent de cel puțin 300A. Bateriile pentru producția EQC din Bremen sunt produse de Accumotive, subsidiară deținută în întregime de Daimler, la sediul din Kamenz (lângă Dresda) și sunt livrate parțial încărcate.

Mercedes-Benz EQC

SUV-ul va fi asamblat și în China pentru piața locală de către compania chino-germană Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC).

V-ar putea interesa și:

La nivel global, Mercedes va investi în total peste un miliard de euro în producția de baterii, având în plan să dezvolte câte două fabrici în Kamenz / Saxonia și Stuttgart-Unterturkheim (Germania) și câte una în Sindelfingen (Germania), Beijing (China), Tuscaloosa (SUA), Jawor (Polonia) și Bangkok (Thailanda). Rețeaua mondială de producție de baterii pentru autovehiculele Mercedes-Benz Cars va cuprinde nouă fabrici pe trei continente.

Sistemele de asistență la condus au fost extinse considerabil și au fost completate, printre altele, cu funcțiile Active Distance Assist DISTRONIC și Active Steering Assist. Pachetul Driving Assistance ajută șoferul să evite situațiile periculoase prin emiterea de avertizări în timp util.

Urmărește-ne pe FACEBOOK