Mazda MX-30: SUV-ul electric sosește în 2020

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset

Mazda MX-30, primul model electric de serie Mazda, va ajunge la dealerii din Europa în a două jumătate a anului 2020. Modelul japonez este disponibil pentru precomandă odată cu premiera de la Salonul Auto de la Tokyo. 

Specificații Mazda MX-30:

  • 142 CP / 265 NM
  • 35.5 kWh baterie litiu-ion
  • autonomie 200 km
  • 50 kW încărcare rapidă (80% în 40 minute)
  • 22 kW încărcare în 4,5 ore
  • AC încărcare în 14 ore
  • garanție baterie 8 ani

Autonomia declarată de japonezi este de 200 km, peste media zilnică de 48 km de condus a șoferului european. Autonomia depinde de vreme, viteză și utilizarea funcțiilor electrice din mașină, cum ar fi aerul condiționat sau scaunele încălzite.

SUV-ul electric MX-30 poate fi încărcat la orice stație publică de încărcare echipată cu o priză CCS sau de tip 2. De asemenea, poate fi încărcat acasă folosind o priză de încărcare prin wall box (modul 3) sau o priză casnică (modul 2- încărcare la priză standard AC). Garanția completă este de 8 ani pentru baterie.

Timp de încărcare

Mazda MX-30 atinge până la 80% din capacitatea bateriei în aproximativ 30-40 de minute prin încărcare la curent continuu (DC 50kW). La un dispozitiv wall box 22kW, MX-30 va fi complet încărcat în mai puțin de 4,5 ore. Încărcarea peste noapte la priza casnică poate fi finalizată în doar 14,3 ore.

„Pe lângă tehnologiile de electrificare pe care le introducem în toată gama noastră, ne-am concentrat toate eforturile pe crearea unei mașini electrice care anticipăm că va fi o a doua mașină pentru poseori. Mulți dintre jurnalistii care au condus vehiculul nostru de test au spus că este una dintre puținele mașini electrice pe care le-au condus și care are caracteristicile unei mașini obișnuite. În centrul fiecărui model Mazda se află plăcerea de a conduce și va fi la fel și în cazul mașinii noastre electrice,” a declarat Yasuhiro Aoyama președinte și CEO Mazda Motor Europe.

V-ar putea interesa și:

Având în vedere importanța sunetului pentru percepția șoferului asupra cuplului și vitezei, inginerii Mazda au creat, de asemenea, un sistem de sunet electronic în interiorul Mazda MX-30, care este sincronizat cu cuplul motorului în ceea ce privește frecvența și presiunea sunetului. Acest lucru duce la o variație mai mică a vitezei vehiculului și la un comportament stabil, care este susținută și de sistemul unic G-Vectoring Control (GVC) al Mazda ce a fost extins și folosește avantajele motorului electric (electric G-Vectoring Control Plus).

Mazda MX-30

Ușile freestyle, întâlnite pe RX-8, îi oferă Mazdei MX-30 o siluetă distinctivă și elegantă, iar pasagerilor le asigură acces mai ușor atât la scaunele din față, cât și la cele din spate. La interior sunt folosite materiale ecologice și o alternativă vegană la pielea reală. În consola centrală este integrată și o plută de proveniență ecologică ce oferă un spațiu de stocare creativ.

Mazda MX-30 date tehnice:

Caroserie SUV
Capacitate 5 persoane
Lungime × lățime × înălțime 4.395mm × 1.795mm × 1.570mm
Ampatament 2.655mm
Tren de rulare e-SKYACTIV
Suspensie față MacPherson strut
Suspensie spate Bară de torsiune
Direcție Pinion și cremalieră
Frâne (față/spate) Discuri ventilate/Discuri pline
/Frâne regenerative
Dimensiuni anvelope 215/55R18
Baterie Tip Baterie Lithiu-ion
Celulă Prismatică
Voltaj total 355V
Putere electrică totală (capacitatea bateriei) 35.5kWh
Motor Tip Motor asincron
Sistem de răcire Cu apă
Încărcare Curent continuu COMBO spec
Curent alternativ Maximum 6.6kW

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare