Mașina, preferată pentru călătoriile în străinătate în 2020

Autor: EVmarket Romania
strainatate

Majoritatea românilor, 63% care au călătorit în vacanţă în străinătate anul acesta, în perioada 1 iunie – 30 septembrie, au preferat să plece cu maşina. Restul de 34% au ales avionul iar 1% autocarul, arată datele unui studiu emis de Eurolife FFH.

Comparativ, în 2019, mai mult de trei sferturi (76%) dintre clienţii Eurolife FFH călătoreau cu avionul,la distanţa semnificativă fiind.maşina proprie (26%) şi autocarul (4%).

V-ar putea interesa și:

Românii au optat pentru un circuit cu maşina proprie în străinătate

Pe fondul contextului generat de pandemia de coronavirus, românii au preferat să petreacă.un sejur în Grecia (25%), Bulgaria (31%), Turcia (9%), sau au optat pentru un circuit cu maşina proprie în Europa (8%). Peste 70% dintre clienţi şi-au ales un pachet de asigurare cu acoperire maximă, respectiv 50.000.de euro suma asigurată, cu includerea unor riscuri variate precum asistenţă medicală de urgenţă,.anularea călătoriei, asistenţa rutieră în cazul deplasărilor cu maşina personală,.asigurarea bagajelor etc., spun reprezentanții Eurolife FFH.

Astfel, media primei plătite de către un client pentru o asigurare de călătorie în străinătate se menţine în jurul valorii de.36-38 de lei/persoană, pentru un sejur mediu de 5-10 zile.

V-ar putea interesa și:

Clienții care achiziționează o poliță de călătorie de la Eurolife FFH beneficiază de acoperire în cazul îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov2. Clientul își poate recupera astfel fie costurile efectuate cu respectiva călătorie, dacă anularea a intervenit din cauza diagnosticării cu noul coronavirus, fie sumele aferente serviciilor medicale din străinătate (dacă diagnosticarea a intervenit pe parcursul prezenței în străinătate).

Foto: Pexels from Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook