O mașină cu camere video ALPR verifică plata parcărilor

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
masina cu camere video

O mașină cu camere video speciale identifică neplata parcărilor în Timișoara, dar nu poate trimite sancțiuni proprietarilor. Este o Dacia Logan care a costat 23.500 euro cu TVA. Autovehiculul Dacia Logan (14.300 de euro) a fost dotat cu un sistem de camere ALPR – automatic license plate recognition, în valoare de 9.200 euro cu TVA.

Sistemul mobil de verificare a plății locurilor de parcare este o achiziție realizată de Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice în Municipiul Timișoara.

Pentru că nu există un cadru legal pentru a trimite sancțiuni în mod automat la proprietari, o altă echipă se va deplasa pentru a sancționa parcarea fără plată identificată de Logan-ul de 24.000 de euro. 

O mașină dotată cu două camere verifică plata parcărilor

Primăria Municipiului Timișoara, prin TimPark, a achiziționat un sistem mobil de verificare a parcărilor din oraș. Sistemul include o mașină cu două camere de detectare automată a numerelor de înmatriculare, care transmit date în timp real către echipele de pe teren și către o bază de date centrală.

masina cu camere video pentru plata parcare

Sistemul va eficientiza funcționalitatea serviciului public de parcare din Timișoara și va descuraja parcarea fără plată.

Cât este amenda dacă ești prins cu suporți numere auto electrici

„În Timișoara vrem ca regulile să fie respectate. Implementăm, începând de luni, un nou sistem mobil de control al parcării. Avem toate intențiile să automatizăm și digitalizăm modul în care se fac aceste verificări. Vrem să creștem sistemul de parcare în Timișoara, fără a crește în mod direct proporțional și numărul angajaților și câtă vreme vom rămâne blocați într-un sistem de verificare manuală a parcării, e foarte clar că vom fi ineficienți.

Toate parcările care sunt reglementate prin TimPark sunt introduse într-o hartă digitală, avem o locație exactă a fiecărei parcări și pe măsură ce noua mașină le străbate, verifică fiecare vehicul parcat, număr de înmatriculare, tipul de abonament și dacă și-a plătit sau nu abonamentul”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

Sistemul mobil face parte dintr-un proiect pilot al TimPark pentru eficientizarea serviciilor publice, creșterea nivelului de respectare a regulilor de parcare din Timișoara, precum și digitalizarea serviciilor publice.

Mașina cu camere străbate de 2-3 ori pe zi tot orașul

„Noul sistem mobil de verificare ne permite să străbatem de două-trei ori pe zi tot orașul. Intenția este ca, de săptămâna viitoare, să ne organizăm în două schimburi. Unul care să meargă de dimineață în zona centrală și un schimb de după-masă”, a mai adăugat viceprimarul.

Pentru a verifica neplata mașinilor parcate și nu a opririlor mai scurte de cinci minute, echipele de teren ale Timpark vor valida verificarea automată și vor elibera sancțiuni la fața locului. În total, Timpark dispune de 9 echipe de verificare care acționează în tandem.

V-ar putea interesa și:

Primăria Municipiului Timișoara a început de anul trecut un proces de reformă a sistemului de parcare care include:

  • dezvoltarea de parcaje moderne cu spațiu verde și arbori suficienți,
  • un mod nou de alocare bugetară în care banii din taxa de parcare se îndreaptă spre investiții în locuri de parcare noi și digitalizarea serviciilor de achiziționare a abonamentelor, cum ar fi abonamentele pentru persoane cu dizabilități.

Foto: Primăria Timișoara

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare