Manta5 Hydrofoiler XE-1, bicicleta electrică care merge pe apă

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset

Manta5 Hydrofoiler XE-1 este prima bicicletă electrică din lume care merge pe apă. Antreprenorii vor să o aducă pe piață anul acesta, la prețul de aproximativ 6.590 euro.

Inventatorii au decis să monteze un motor electric pentru a se putea adresa persoanelor care o folosesc pe distanțe lungi, cum ar fi de pe un iaht ancorat la distanță de țărm.

„În primii cinci ani de cercetare și dezvoltare, totul a fost manual. Dar am vrut să extindem timpul de călătorie și să deschidem piața către o categorie mai largă de oameni. Așa că primul nostru produs este XE-1 și cu ajutorul tehnologiei electrice te asistă în timp ce pedalezi, precum o bicicletă electrică”, a precizat Greg Johnston, CEO-ul Manta5.

V-ar putea interesa și:

Manta5 Hydrofoiler XE-1

Inventată de o companie din Noua Zeelandă, Manta5 Hydrofoiler XE-1 este o bicicletă cu motor electric și cu aripi portante din carbon care înlocuiesc roțile. Motorul electric are 460 de wati și este alimentat de o baterie, care îi oferă o autonomie de aproximativ o oră.

Aripile portante ajută bicicleta electrică să rămână deasupra apei și să ruleze cu o viteză de 20 de kilometri pe oră. Pe lângă aripile portante, bicicleta are și o elice care, de asemenea, o ajută să stea deasupra apei.

Manta5 Hydrofoiler XE-1

Compania din Noua Zeelandă, fondată în 2011, a dezvăluit primul prototip de biciclete cu aripi în 2017. Primele 30 de astfel de biciclete au fost vândute către susținătorii proiectului.

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare