Opinie Liqui Moly: Propulsia ideală pentru vehicule în viitor

Autor: EVmarket Romania
taxe de drum, Liqui Moly, centura de siguranta, vinieta oxigen, Spania, Conducere cu dovada expirată, frânare automată,

Liqui Moly, producător german de uleiuri, lubrifianți și aditivi, consideră că motorul cu ardere internă mai are mult până să piardă cursa în fața motorului electric. Pentru a proteja mediul este nevoie de un mix de tehnologii diferite, consideră Ernst Prost, CEO Liqui Moly.

Opinie Ernst Prost – Liqui Moly:

Tehnologia pentru motoarele noastre convenționale diesel și pe benzină nu a atins încă maturitatea deplină și nici nu o va face pentru mult timp de acum încolo. Încă se mai pot face lucruri. Un rol decisiv îl va avea performanța ecologică a unui motor, alături de costurile de producție și impactul asupra mediului pe care îl are producerea de baterii.

De asta eu aș lăsa loc de îndoieli când vine vorba de eficiența și compatibilitatea ecologică absolute a motoarelor electrice. Mai ales dacă e să luăm în calcul întreaga amprentă ecologică a unui tip de propulsie. De ce să nu facem cercetări lăsând opțiunile deschise, în orice direcție? Uneori, optimizarea tehnologiilor vechi poate aduce mai mult decât încercarea de a pune pe picioare cu forța unele noi. Chiar în mult-hulitul motor diesel mai sunt încă posibilități imense de dezvoltare care pot face această modalitate de propulsie nu doar eficientă ci și ecologică. Când văd care sunt îmbunătățirile dramatice pe care le obținem numai din utilizarea uleiurilor și aditivilor noștri moderni, aș paria că motorul cu ardere internă mai are mult și bine până să piardă cursa în fața motorului electric.

V-ar putea interesa și:

Politicienii și economiștii nu trebuie decât să dea dezvoltatorilor și inginerilor șansa și posibilitatea să o facă… Aici este vorba și de locurile de muncă în industria existentă și nu doar de a omagia crearea de locuri de muncă noi pe mormintele celor vechi. Și consumatorii ar trebui integrați în acest proces.

Într-un studiu pe care l-am comandat recent, cei mai mulți clienți s-ar decide pentru un motor cu ardere internă. Și au motive întemeiate. Chiar motoarele diesel, cu emisiile lor deja reduse de CO2 în combinație cu tehnologiile eficiente de epurare a gazelor de eșapament ar putea contribui la reducerea în ansamblu a emisiilor de poluanți, conform țintelor de mediu europene.

Generarea ecologică de hidrogen folosind energia solară pentru pile de combustie sau generarea de combustibili sintetici pentru utilizarea motoarelor nu mai reprezintă de mult doar o viziune, ci este ceva realizabil tehnologic. Și asta fără baterii și fără supraexploatarea resurselor naturale.

Asta sună în orice caz mai bine decât să se producă curentul electric pentru mașini electrice pseudo-ecologice, în centrale pe cărbuni depășite pe care le ținem în viață până în 2038 cu miliarde întregi din banii contribuabililor, sau în centrale atomice contaminate.

Și poate ce va funcționa pe termen lung, dacă de la mobilitatea completă ne dorim mai puțini poluanți și mai multă protecție pentru climă este: un mix de tehnologii diferite și deosebite. Dar asta fără o monocultură impusă obligatoriu universului inventatorilor și dezvoltatorilor.

Începând din 2018, Liqui Moly GmbH face parte din grupul Würth, care a cumpărat acțiunile majoritare de la Ernst Prost. Acesta este director al Liqui Moly, împreună cu Günter Hiermaier.

În România, Liqui Moly este prezent de 28 de ani și colaborează cu Limorom.

V-ar putea interesa și:

 

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn