Lexus RX 450h facelift: prețuri și dotări

Autor: Cosmin Lixandru

Modelul hybrid Lexus RX 450h facelift 313 CP este disponibil în România la un preț de pornire de 83.000 euro cu TVA în echiparea Business.

Lexus RX 450h folosește o tehnologie de propulsie self-charging hybrid (non plug-in), compusă dintr-un motor V6 pe benzină, de 3,5 litri, aspirat, cu ciclul Atkinson, ce livrează 262 CP la 6.000 rpm și un cuplu de 335 Nm la 4.600 rpm și două motoare electrice, unul pe puntea față de 167 CP și 335 Nm și unul pe puntea spate de 68 CP și 139 Nm și o baterie de 650 V.

Sistemul hibrid dezvoltă o putere maximă de 313 CP conform DIN, la un consum combinat de combustibil de 7,6-7,9 l/100 km și emisii de CO2 de 173-180 g/km (WLTP).

Lexus UX 300e: specificații, prețuri, autonomie

Trenul de rulare al Lexus RX 450h generează o putere maximă de 313 CP, transpusă într-o accelerație 0-100 km/h de 7,7 secunde și o viteză maximă de 200 km/h.

Dotări în standard Lexus RX 450h Business:

  • Faruri full LED cu sistem de comutare automată între faza scurtă și faza lungă (AHB);
  • Scaune față reglabile electric pe 8 direcții, încălzite și ventilate, tapițate în piele naturală;
  • Volan multifuncțional îmbrăcat în piele cu padele, design 3 spițe;
  • Sistem “Easy Access” pentru volan și scaunul șoferului;
  • Lexus Media Display: ecran multimedia tactil, cu diagonală de 8”;
  • Integrare Apple CarPlayTM* / Android AutoTM;

Mașini plug in hybrid: 10 motive să iți cumperi una

  • Climatizare automată cu tehnologie nanoe;
  • Sistem Lexus Safety System+2:
  • Sistem pre-impact cu funcție de detectare a pietonilor (PCS);
  • Cruise control adaptiv (ACC), fără limită de viteză;
  • Sistem de asistență la menținerea benzii (LTA+LKA);
  • Funcție Intelligent Clearance Sonar (ICS) cu detecția pietonilor și a bicicliștilor (inclusiv noaptea).

 

Noul Lexus RX, ajuns la a patra generație, beneficiază de îmbunătățiri suplimentare aduse printr-o serie de modernizări de proiectare, tehnice și dinamice.

Adaptarea vechilor mașini la mobilitatea electrică, o soluție?

Partea frontală beneficiază de un nou design al grilei emblematice Lexus, cu evidențierea simbolului “L”, ce formează o legătură puternică de design cu modelul UX, blocuri optice față redesenate și o linie extinsă de la nivelul pragurilor până la nivelul grilei inferioare, ce emană putere și stabilitate. Bara spate beneficiază și ea de un design nou, cu o conexiune mai puternică de-a lungul siluetei mașinii.

 

Actuala generație a modelului Lexus RX a fost proiectată pentru a maximiza spațiul interior, în special pentru ocupanții banchetei spate. Datorită noului cadru de susținere al scaunelor față, pasagerii spate beneficiază de un spațiu mai generos la nivelul genunchilor, cu 20 mm mai mare decât generația anterioară. În același timp, pentru a permite șoferului și pasagerului față să-și găsească poziția optimă a scaunului, intervalul de reglare pe înălțime a fost crescut cu 15 mm.

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare