Autostrăzi România: Numărul kilometrilor gata în 2020

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Autostrăzi România Spania, autostrada, circulatia pe benzi, banda de circulatie

Autostrăzi România: Numărul kilometrilor de autostradă ar fi trebuit să treacă de 1.000 anul acesta, însă, sperăm să ajungem măcar la 950 de kilometri până la finalul anului.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că în acest an aproximativ 80 de kilometri de autostradă vor fi dați în folosință. Dacă îi adunăm cu cei 850 de kilometri existenți, la finalul anului România va avea 930 de kilometri de autostradă.

Este o cifră mare pentru România să fie dați în folosință 80 de km într-un an în condițiile în care media din ultimii ani este de 30 de km pe an.

În România, sunt 164 de km de șantiere deschise în acest moment pe autostrăzi si drumuri expres.

V-ar putea interesa și:

Proiecte de autostrăzi România 2020

Anul acesta ar putea fi date în trafic tronsoanele Biharia-Borș (6 km) și Iernut-Chetani (18 km parte din A3) parte din autostrada Transilvania, Chetani-Câmpia Turzii (lungime de 16 kilometri), lotul 1 din Sebeș-Turda (17 km) și centura Bacăului (lucrările includ 16 kilometri din Autostrada Moldovei A7).

În 2019, s-a promis că vor fi dați în folosință peste 100 de km, dar din păcate nici 50 de km nu au fost inaugurați.

Singurele tronsoane de autostradă deschise anul trecut au fost loturile 3 și 4 din Autostrada Lugoj-Deva, parte din A1. Cei 22 de kilometri au fost dați în trafic între localitățile Soimus și Ilia din județul Hunedoara.

V-ar putea interesa și:

La finalul anului 2019, lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva s-a deschis, dar cu restricție pentru camioane și viteză limitată la 80 de kilometri pe oră.

Foto:  Mabel Amber, still incognito… from Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare