Kia Stonic – motorizare și prețuri în România

Autor: Dan Vache
Kia Stonic 2020

Kia Motors a adus îmbunătățiri semnificative crossover-ului compact Kia Stonic, disponibil cu un motor pe benzină mild hybrid EcoDynamics+.

Modelul este disponibil și cu motorul Smartstream de 1.0 litri T-GDi non-hybrid, care produce 100 CP.

Kia Stonic mild hybrid

Kia Stonic restilizat vine cu un nou sistem de propulsie pe benzină mild hybrid EcoDynamics+ de 48V. Acesta este echipat cu noua transmisie manuală inteligentă clutch-by-wire, dezvoltată de companie.

Combinând un motor de 1.0 litri T-GDi ‘Smartstream’ cu un sistem MHEV de 48V, sistemul de propulsie ‘EcoDynamics+’ oferă o eficiență sporită prin furnizarea și apoi recuperarea puterii electrice. O baterie compactă de 48V litiu-ion polimer suplimentează cuplul motorului cu putere electrică printr-un generator MHSG (Mild-Hybrid Starter-Generator).

Specificații tehnice mașini electrice

Sistemul MHSG este conectat cu ajutorul unei curele la arborele cotit al propulsorului și comută între modurile ‘motor’ și ‘generator’ în funcție de condițiile de rulare. În modul ‘motor’, în timpul accelerării, sistemul MHSG oferă un plus de putere electrică pentru a reduce sarcina motorului și emisiile. Pe măsură ce automobilul decelerează, sistemul MHSG are capacitatea, în anumite condiții, să comute în modul ‘generator’, recuperând energia produsă de arborele cotit pentru a reîncărca bateria.

Noul motor ‘Smartstream’ dispune de tehnologia CVVD (Continuously Variable Valve Duration). Aceasta permite motorului să comute între diferite cicluri de combustie în funcție de sarcină, maximizând eficiența în toate situațiile de condus. Motorul ‘Smartstream’ produce 100 sau 120 CP, fiecare motor oferind sistemul Drive Mode Select cu modurile de condus ‘Eco’, ‘Sport’ și ‘Normal’.

Kia Stonic – motorizări și prețuri în România

kia stonic preturi

V-ar putea interesa și:

Designul interior și exterior al modelului Stonic rămâne în mare măsură neschimbat. Proprietarii au o libertate mai mare de a-și personaliza automobilul decât înainte, datorită noilor combinații de culori pentru caroserie și plafon și noilor modele de jante. La interior, clienții pot alege acum un sistem de navigație și infotainment cu touchscreen mai mare, de 8.0 inch. Sistemele de siguranță și asistență pentru șofer sunt îmbunătățite și mai mult, cu ajutorul unei noi game de sisteme avansate de înaltă tehnologie pentru asistența șoferului.

Kia Stonic

Lansat pe piața europeană la sfârșitul anului 2017, modelul Stonic a devenit de atunci al patrulea cel mai bine vândut automobil Kia în fiecare an. Vânzările totale în Europa până în acest moment au ajuns la peste 150.000 de unități.

V-ar putea interesa și:

Kia Romauto este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul reţelei naţionale de dealeri, a autoturismelor, pieselor şi accesoriilor originale Kia.

Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare