Kia Sportage: detalii despre cea de-a cincea generație

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
Kia Sportage

Cea de-a cincea generație Kia Sportage va fi prezentată anul acesta în septembrie. Debutul comercial este programat pentru anul curent.

Noul Kia Sportage a fost proiectat în conformitate cu noua filozofie de design Kia „Opposites United”, pe care o vom vedea la tot mai multe modele ale companiei coreene.

Dezvăluită la începutul acestui an, cu o mare apreciere din partea comunității de design, noua filozofie de design Kia – Opposites United – se află în centrul noului Sportage, influențând fiecare aspect al aspectului și caracterului său.

Principiile Opposites United vor influența toate proiectele viitoare Kia, oferindu-le același ADN de bază. Filozofia provocatoare și îndrăzneață întărește legătura dintre design și noua direcție a mărcii Kia, „Mișcarea care inspiră”.

Mașini Kia 2021: modele noi de automobile coreene

Noul SUV are o formă semnificativ mai elegantă, precum și un nou design frontal, cu o grilă deosebit de mare și DRL în formă de bumerang.

Suprafețele curate, dar musculare, își unesc forțele cu o grafică complicată pentru a oferi SUV-ului o prezență rutieră dinamică și asertivă.

În interior, a fost creat un spațiu care este cu adevărat de ultimă generație, îmbinând sensibilitățile de înaltă tehnologie cu stilul contemporan.

Interiorul se remarca print-un ecran mare curbat care străbate majoritatea tabloului de bord. Sistemul de infotainment poate fi operat fie prin intermediul ecranului tactil, fie printr-un controler rotativ montat pe consolă.

Planșa de bord este acum disponibilă în două nuanțe. Pentru noul Sportage, Kia a repoziționat comenzile centrale.

Motorizări Kia Sportage

La lansare acesta va fi disponibil cu două motorizări convenționale: 1.6 litri benzină care dezvoltă 180 de cai putere și 2.0 litri diesel 186 de cai putere.

Ulterior, cea de-a cincea generație Kia Sportage va fi oferită și cu unități hibrid și plug-in hybrid (cu încărcare la priză).

Noul model va avea disponibile și modurile de rulare prestabilite Comfort, Eco, Sport și Smart.

V-ar putea interesa și:

Pentru prima dată, Kia Sportage primește o echipare mai sportivă X-Line, cu spoilere speciale, praguri modificate și elemente noi pentru plafon.

Kia nu a lansat până acum nicio informație cu privire la motoare și tehnologia șasiului.

Noul Sportage este rezultatul unui efort de colaborare între principala rețea globală de design Kia din Coreea, Germania, SUA și China.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare