Jumătate dintre români ar dori să cumpere o mașină hibridă

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
Toyota C-HR hibrid masina hibrid

Jumătate dintre români și-ar dori în viitor, să achiziționeze o mașină hibridă. Cu toate acestea, se pare că România nu este pregătită cu infrastructura necesară, conform unui studiu Reveal Marketing Research despre percepția românilor față de utilizarea mașinilor electrice sau hibride.

Jumătate dintre români (51%) declară că ar lua în considerare să achiziționeze o mașină hibridă, iar 28% își exprimă dorința de a trece la cea electrică. 85% dintre români consideră că țara noastră nu este pregătită ca infrastructură pentru șoferii mașinilor electrice. Doar 21% dintre oameni declară că vor rămâne mereu la mașina pe diesel sau benzină.

Deși românii cred că o mașină poate să funcționeze mai bine de 10 ani, 37% declară că o schimbă, în medie, o dată la 3-5 ani. Un procent semnificativ afirmă că au schimbat 1-2 mașini de când sunt șoferi (43%). Deși majoritatea oamenilor (63%) sunt de părere că o mașină nouă poate avea o durată de viață optimă de (peste) 10 ani, un procent semnificativ (37%) este cel al șoferilor care au schimbat 3-5 mașini în decursul celor 15 ani de când conduc.

Românii și-ar dori să treacă la o mașină hibridă, însă nu există infrastructura necesară

8 din 10 români și-ar dori să treacă la o mașină electrică sau hibridă în viitor,.însă sunt de părere că Romania nu este pregătită cu infrastructura necesară. Este remarcabil procentul celor deschiși la ideea de a trece în viitor la o mașină electrică sau hibridă – 79% dintre români, având în vedere că la nivel european,.deja există aproximativ 1,8 milioane de astfel de vehicule înmatriculate (la final de 2019, potrivit Comisiei Europene). Dintre cei 79% – 28% declară că ar lua în considerare să achiziționeze o mașină electrică,.iar jumătate dintre români (51%) își exprimă dorința de a trece la varianta hibrid.

V-ar putea interesa și:

Principalul beneficiu al mașinilor electrice este diminuarea poluării, menționat de 73% dintre români,.urmat de eficiența din punct de vedere al costurilor menționată de 17% dintre oameni. Caracterul modern și inovativ este mai puțin important pentru români, astfel că doar 9% dintre ei îl consideră drept un beneficiu. În ceea ce privește orizontul de timp, 58% dintre români cred că vor face tranziția la o mașină mai prietenoasă cu mediul în următorii 3 sau 5 ani.

România nu este pregătită ca infrastructură pentru șoferii acestor mașini, consideră 85% dintre români,.deși ei și-ar dori să conducă în viitorul apropiat o mașină electrică. Doar 5% dintre români sunt de părere că țara noastră este suficient de pregătită pentru acest tip de abordare sustenabilă. Este posibil că tocmai din acest motiv, unii șoferi să nu își dorească să renunțe la mașinile cu carburant convențional.

Deși își doresc o mașină hibridă, românii sunt pesimiști

21% dintre români consideră chiar că vor rămâne mereu la mașina pe diesel sau benzină,.în special cei cu venituri mici, sub 2.000 lei (28%) și nu se gândesc la tranziția către mașina electrică/hibridă.

Românii sunt pesimiști, deși își doresc mașini electrice. Aceasta este o oportunitate pentru branduri de a le oferi oamenilor soluții pentru transportul prietenos cu mediul. Datele ne arată că oamenii sunt pesimiști și în ceea ce privește capacitatea României de a lua măsuri în următorii 3 ani spre a.îmbunătăți infrastructura pentru mașinile electrice – 79% dintre ei spun că țara noastră va fi în continuare nepregătită.

V-ar putea interesa și:

Metoda folosită a fost CAWI (Computer Assisted Web Interview).și au fost derulate 1004 interviuri online cu respondenți cu vârsta peste 18 ani, online users, pe un eșantion reprezentativ.la nivel național urban și rural în perioada 18-22 februarie 2021. Eroare de eșantionare +/- 3%. Nivel de încredere 95%. Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piață full-service, specializată în marketing research,.studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Foto:

Urmărește-ne pe Facebook șInstagram

Știri similare