Ion Țiriac: Mă interesează enorm de mult mașina electrică

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Ion Țiriac este impresionat de performanțele modelelor electrice Tesla, însă preferă să mai aștepte câteva luni pentru a cumpăra un SUV electric Skoda.

SUV electric

Ion Țiriac își dorește un SUV electric cu suspensie pneumatică pentru a-l folosi la vânătoare.

„Mă interesează în special o mașină pe care am văzut-o acum trei ani la Campionatul Mondial de Hochei, la finala care a fost în Germania și este o Skodă. Un SUV, care pe vremea aia se spunea ca intr-un an, doi, vine, dar se pare ca vine anul viitor. Cu o garanție de 500 km (n.r. – în ceea ce privește autonomia în modul electric). Ce înseamnă garanție de 500 de km? Înseamnă că te urci în ea, dar nu depășești aia 60-70 de km/h pentru că altfel se reduce la 250 km”, a declarat miliardarul Ion Țiriac, la evenimentul de prezentare al modelelor Porsche 911 Speedster care au ajuns în colecția sa.

Referitor la modelul electric Porsche Taycan, Ion Țiriac a spus: „eu am una rezervată. Și o am și o țin. Dar vreau să o văd”.

După ce a testat un model electric Tesla, Ion Țiriac a vrut să vadă în cât timp se încarcă la o priză normală și rezultatul l-a surprins.

V-ar putea interesa și:

„Eu am făcut o experiență acum un an, un an jumătate cu Tesla. Și am venit numai de la Snagov până în oraș. Este înspăimântătoare! În 100 de metri am avut o viteză foarte mare. Este ceva deosebit. Problema știți care este? Am făcut o experiență. Am băgat-o la priză. Un km pe oră se încărca. La o priză normală. (…) În momentul în care ajungem la o autonomie de 1.000 de km cu o încărcare, să știți că atuncea greu mai vindem niște mașini cu motorizări pe benzină”, a mai spus Ion Țiriac.

Ion Țiriac: Tesla a ajuns unde a ajuns în momentul de față

Ion Țiriac consideră, susținând afirmația lui Dieter Zetsche, fostul CEO al Daimler, că peste 20-30 de ani nu vor mai exista în producție mașini pe combustibil.

„Germanii, nu numai Porsche, dar și Mercedes și BMW, nu au crezut foarte mult acum 20 de ani în treaba electrică. Și au rămas un pic în urmă. De asta Tesla a ajuns unde a ajuns în momentul de față. Acuma toată lumea fuge din spate să ajungă acolo. Și, probabil, cum a spus fostul președinte al lui Mercedes, Dieter Zetsche, o să se ajungă în 20-30 de ani numai la mașini cu o altă motorizare, cu un alt fel de energie și probabil că electrica este astăzi cea mai bună. Pe mine mă interesează enorm de mult mașina electrică. Din punct de vedere sportiv este mult, mult, mai performantă decât cea cu carburanți (…). Orice mașină ca asta mă interesează”, a adăugat În Țiriac.

Ion Țiriac a adăugat, în noiembrie, Galeriei Țiriac Collection două unități Porsche 911 Speedster, exemplare care fac parte dintr-o ediție limitată la 1.948 de unități. Ediția limitată Porsche Speedster 911 este o reminiscență a modelului 356, Roadster-ul cu numărul 1 din istoria mărcii.  Speedster aduce un omagiu primului automobil ce a purtat numele Porsche.

V-ar putea interesa și:

Țiriac Collection este prima galerie auto personală din România deschisă publicului, deținută de omul de afaceri Ion Țiriac. Colecția sa include circa 250 de mașini și motociclete, produse începând cu anul 1899, 150 dintre acestea fiind expuse în galerie.

Galeria Țiriac Collection se află în Otopeni, în apropierea Aeroportului Internațional Henri Coandă, și a fost inaugurată la data de 28 noiembrie 2013. Țiriac Collection cuprinde modele de la peste 30 de mărci auto de renume: Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Cadillac, Ferrari, Porsche, Aston Martin, Maserati și altele.

Ion Țiriac este în topul miliardarilor pe locul 1.818 la nivel mondial, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare