Europa va avea la vânzare numai mașini electrice în 2040

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
Europa Masini electrice

Marea Britanie și Franța intenționează să permită numai vânzarea de mașini electrice începând din anul 2040, când vor fi interzise vehiculele pe benzină și diesel în Europa, notează Euronews.

Totodată, Comisia Europeană intenționează să reducă la zero emisiile de carbon până în 2050 în Europa, pentru a ajuta la stoparea încălzirii globale. Acest lucru poate fi făcut doar cu ajutorul mașinilor electrice.

10 state din Europa vor mașini electrice

Danemarca a anunțat că va interzice vânzarea mașinilor noi echipate cu motoare diesel sau pe benzină până în 2030. Ulterior, Danemarca a renunțat la idee întrucât ar fi încălcat reglementările UE.

Sprijinită de alte 10 state membre UE, Danemarca a cerut o strategie privind retragerea mașinilor echipate cu motoare diesel sau pe benzină.

De asemenea, a fost pusă problema interzicerii vânzărilor la nivelul țărilor din blocul comunitar până în 2030 în vederea reducerii poluării.

Comisia Europeană intenționează să  reducă la zero emisiile de carbon până în 2050 pentru a ajută la stoparea încălzirii globale.

V-ar putea interesa și:

Autoritățile din întreagă lume iau în considerare noi restricții la vânzarea de automobile echipate cu motoare diesel, pentru a îndeplini reglementărilor mai stricte de mediu.

Constructorii auto vor lansa în anul 2021 mașini electrice cu autonomie de 600-700 km, așa că nu mai avem motive de îngrijorare că nu vom ajunge la destinație cu o singură reîncărcare. Numărul de mașini electrice care vor veni din China va fi din ce în ce mai mare.

Printre tehnologiile care vor spriji numărul tot mai mare de mașini electrice vor fi încărcarea automată a vehiculelor electrice, precum si sistemul de parcare automată, care va muta vehiculul.  Mai mulți constructori auto și-au fixat ca țintă anul 2025.

V-ar putea interesa și:

Sistemul Automated Valet Parking va primi comenzi cu ajutorul unui smartphone și va ghida vehiculele către stațiile de încărcare. După ce vor fi încărcate complet, mașinile vor fi mutate din stațiile de încărcare într-un loc de parcare din apropiere pentru a permite alimentarea altor vehicule electrice care așteaptă eliberarea unei astfel de stații.

Știri similare