Hyundai cumpără o companie care produce roboți patrupezi

Autor: EVmarket Romania
roboti

Hyundai Motor Company a încheiat o tranzacție de 1,1 miliarde de dolari pentru a achiziționa o participație majoritară la Boston Dynamics, companie de robotică care produce roboți patrupezi.

Un robot patruped costă în jur de 70.000 de dolari, însă interesul Hyundai este de fapt software-ul roboților. Acești roboți merg, aleargă, sar și au capacități de orientare similare cu cele pe care le vor avea viitoarele mașini autonome.

Compania Hyundai a fost interesată de tehnologia de inteligență artificială (Artificial intelligence – AI) de care dispun acești roboți americani.

Hyundai și o mulțime de alți producători auto speră să livreze vehicule autonome către clienți în anii următori. Cunoștințele și experiența în domeniul programării a Boston Dynamics s-ar putea dovedi de neprețuit pentru Hyundai în realizarea unei mașini fără șofer sau chiar pentru a produce stivuitoare automate și altele utilaje asemănătoare. Boston Dynamics are deja un „robot autonom pentru depozite” care vine în 2021.

„Suntem încântați că Boston Dynamics, lider mondial în roboți mobili, se alătură echipei Hyundai. Această tranzacție va uni capacitățile Hyundai Motor Group și Boston Dynamics pentru a conduce inovația în mobilitatea viitoare”, a declarat Euisun Chung, președinte al Hyundai Motor Group.

Boston Dynamics a adus pe piață primul robot care poate automatiza sarcini repetitive și periculoase. Compania produce roboți mobili extrem de capabili, cu mobilitate avansată, dexteritate și inteligență. Primul său robot comercial, Spot, a fost lansat în iunie 2020.

V-ar putea interesa și:

Costul Hyundai pentru a dobândi acest know-how nu este ieftin. Cheltuielile sale de 1,1 miliarde de dolari obțin o participație de 80% la Boston Dynamics, în timp ce actualul pretendent al echipei, Softbank, va păstra 20%.  Softbank a cumpărat participația de la compania-mamă Google Alphabet în urmă cu câțiva ani.

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare