Huawei, compania chineză producătoare de echipamente de telecomunicații, are o soluție inteligentă pentru parcări prin intermediul căreia șoferii pot găsi si rezerva locuri libere pentru staționare la destinație înainte de a porni la drum. Ca efect imediat, aglomerația din trafic scade.
În majoritatea orașelor mari de pe glob, numărul de vehicule din trafic depășește oferta locurilor de parcare disponibile. Acest lucru se simte din ce în ce mai mult în București, Cluj și în alte orașe mari din România. Tehnologia implementată cu succes de Huawei în China ne-ar putea ajuta și pe noi.
Parcarea a devenit o problemă răspândită în dezvoltarea urbană. Această problemă poate fi atenuată prin introducerea parcărilor inteligente.
Soluția Huawei de parcare inteligentă NB-IoT colectează date despre parcare (cum ar fi disponibilitate, durata până la următoarea rezervare) și transmite aceste informații furnizorilor de servicii. În acest fel, șoferii pot obține informații despre un spațiu de parcare în timp real.
V-ar putea interesa și:
- Tesla Motors renunță la showroom-uri. Comenzile online, 78%
- Tesla Model S sare pragul de 100 mașini cu numere românești
- Update Tesla Model S Performance: 2,3 s până la 100 km/h
- Un român a decis să facă taxi cu o Tesla Model S
Datorită faptului că șoferii află rapid unde este cel mai apropiat loc vacant și îl rezervă printr-o aplicație timpul petrecut în trafic scade considerabil eliminând ambuteiajele. Tot prin intermediul acestei aplicații poate fi făcută plata parcării pentru intervalul de timp rezervat.
Stațiile NB-IoT pot funcționa și în parcări subterane cu un etaj. Spre deosebire de tehnologiile wireless cu rază scurtă de acțiune, cum ar fi RF433 și ZigBee, soluția de parcare inteligentă NB-IoT utilizează rețelele operatorilor.
Cum funcționează parcările inteligente cu tehnologia Huawei
Soluția Huawei permite plata parcării fără personal dedicat. Astfel, furnizorii de servicii de parcare au avantajul de a reorienta forța de muncă de la colectarea taxelor la supravegherea parcărilor.
V-ar putea interesa și:
- Cele mai ieftine mașini electrice la vânzare în România în 2020
- 30 de mașini electrice la vânzare în România în 2020. Prețuri și specificații
- Mașina electrică – cum funcționează, cât consumă?
- Adaptarea vechilor mașini la mobilitatea electrică, o soluție?
Compania Huawei a fost fondată în 1987 de către antreprenorul chinez Ren Zhengfei. Inițial, concentrându-se pe fabricarea de echipamente de telecomunicații, Huawei și-a extins afacerea pentru a include rețele de telecomunicații pentru clădiri, furnizând servicii operaționale și de consultanță și echipamente pentru întreprinderile din afara Chinei și fabricând dispozitive de comunicații pentru piața de consum. Huawei a avut peste 188 000 de angajați în septembrie 2018, aproximativ 76 000 dintre aceștia fiind angajați în cercetare și dezvoltare (Reasearch & Development). Are 21 de instituții de cercetare și dezvoltare în întreaga lume.